IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi TT се превръща в модел с 4 врати

Новото купе ще излезе на пазара до 2 години

Audi TT се превръща в модел с 4 врати

Добре познатото двуврато Audi TT може да стане купе с 4 врати. За вероятната промяна бе загатнато още през 2014 г., когато компанията представи концепцията TT Sportback (на снимката) на автосалона в Париж.

Audi TT може да стане четириврат модел

Според информация на Auto Express, е твърде възможно TT да претърпи подобно преобразяване в рамките на следващине 2 години. От Audi се отказаха от подобно решение преди години поради слаб интерес, а по-късно и заради сканда „Дизелгейт“.

Обновеното TT обаче няма да се предлага в два варианта както сега - купе и кабриолет, а само като купе. Предполага се също, че новият модел ще увеличи интереса и продажбите, тъй като през последните 10 години TT се търси все по-малко. Данни на Carsalesbase сочат, че миналата година са продадени 2294 автомобила в САЩ и 16 281 в Европа. За сравнение, през 2007 г. на същите пазари са реализирани съответно 4335 и 38 335 продажби.

Що се отнася до характеристиките на бъдещия четириврат автомобил, то той би бил по-дълъг с около 30 см от сегашното TT, а колесната база ще се увеличи с 12 см. Платформата, която вероятно ще се използва, е настоящата MQB. Опциите за двигател обаче остават неизвестни, но какъвто и да е той, към него ще бъде налична 48-волтова хибридна система. На по-късен етап пък може да бъде показан и изцяло електрически вариант.

Снимка: Audi

Тагове: audi tt mqb tt sportback
0 от 500
  • #10
    1 rate up comment 2 rate down comment
    gabron ( преди 5 години )
    а фаровете ще могат ли да се лъскат с паста като на предните модели????
  • #9
    4 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    И преди изглеждаше доста грозно този варел, а сега ще изглежда още по-грозно. А версия с ТДИ и теглич ще пуснат ли?Питам за селянина под мен, форумната ***, за да знам след 10-15 дали няма да си купи такова нов внос.
  • #8
    3 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    7 компетентни бедни българина плямпат врели не кипели от омраза към, към... не знам към какво сигурно към самите себе си...
  • #7
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Смяяях! На база на Голф. Талашари.
  • #6
    5 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Не става. Вид и функционалност са различни неща.Забележете как купувачи и фенове на немски коли не са сред най блестящите умствено.
  • #5
    5 rate up comment 5 rate down comment
    =================== ( преди 5 години )
    М да преди приличаше на яйце сега пак ама на щраусово
  • #4
    7 rate up comment 8 rate down comment
    Ехоо ( преди 5 години )
    Ако искат и на пикап да го направят,все тая..даже може и бус да изкарат от ТТ...
  • #3
    14 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Германеца и в огъването на ламарини и във формите не го бива много. Особено последните години, като ги гледам каква конфекция изкарват. Китайска ширпотреба с качество на кухненска техника от битак.Високите технологии са минали покрай тях и са ги подминали докато са се мъчили да измислят как да лъжат и какъв нов дизел да издялкат, докато другите инвестираха в бъдещето.Германчетата са в миналото и там ще си останат. А това на снимката е толкова нелепо, че няма как да не е творение на немците!
  • #2
    18 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Изглежда ужасно
  • #1
    17 rate up comment 13 rate down comment
    Край ( преди 5 години )
    Германеца може да огъва тенекии във всякакви формички и размери обаче да влезе в 21 век с високотехнологичен автомобил не.