IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Японец с Nissan GT-R надбяга влака-стрела (ВИДЕО)

Впечатляващите 280 км/ч ще му осигурят рекордна глоба, може би и затвор

Японец с Nissan GT-R надбяга влака-стрела (ВИДЕО)

Японски шофьор публикува в youtube видео, в което се надбягва с влак-стрела и кара с 280 км/ч по обществен път. Това е едно от най-сериозните нарушения на ограниченията за скоростта в световен мащаб, като стана ясно, че видеото е заснето близо до Осака.

Японец с Nissan GT-R надбяга влака-стрела (ВИДЕО)

Малко по-късно японската полиция е издирила водача, който се оказа 35-годишен собственик на Nissan GT-R. С тази скорост любителят на високите скорост е нарушил с 215 км/ч ограничението и от полицията потвърдиха, че е бил предаден на съд, като освен рекордна глоба, може да очаква и затвор.

Според агенция Kyodo News, водачът си е признал нарушението и обяснил на полицията, че е публикувал видеото, тъй като искал „всички да го видят”. Освен това много искал да „провери възможностите” на колата.

В интерес на истината злополучният японец успял да надбяга влака-стрела Hikari, който пътува със скорост 270 км/ч между Токио и Осака. По същата линия обаче пътуват и по-бързи влакове – Nozomi се движи със скорост 300 км/ч.

През март друг японец, 41-годишен водач на Dodge Challenger успя да изненада полицаите с 235 км/ч в Токио. Засега неофициалният рекорд в тази опасна надпревара се държи от смел тексасец, който през 2003 година зад волана на Koenigsegg CCR профуча с 389 км/ч при ограничение 120 км/ч. Но това нарушение и до днес не е получило официално потвърждение от магистралната полиция в Тексас.

 

Тагове: nissan gt-r
0 от 500