IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ретро рали в Хавана (ВИДЕО)

Селекцията на класическите коли се оказа трудна задача

Ретро рали в Хавана (ВИДЕО)

Ретро автомобилите по улиците на Хавана са една от запазените марки на столицата на Куба. В огромната си част това са американски седани и кабриолети от 50-те години, оцелели през годините комунистическа власт и поддържани с подръчни материали и резервни части от камиони и съветски автомобили.

Ретро рали в Хавана (ВИДЕО)

Но дори и в Хавана настъпват истинските класически автомобили, които през уикенда участваха в ретро рали, организирано по правилата на тези състезания – с часови контроли, изпитания за класиране и в случая със сравнително строги технически правила, които да отсеят кандидат-участниците с коли, които в ежедневието разхождат туристи по „Малекон” и по тях не са останали много оригинални части.

Въпреки тази трудност, ралито за класики се оказа успех, отчетоха организаторите му, участници не липсваха, а кадри от него се появиха в ефира на почти всички телевизии в световен мащаб. Защото, както каза един от участниците, Хавана е страхотно място за такива изяви.

В същото време колекционерите на ретро коли в Куба показаха, че вече излизат от стереотипите на колите от 50-те години, но вкусът им остава трайно ориентиран към американските класики от миналия век.

0 от 500