IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първи официални снимки на новата Mazda3

В основата на модела ще бъде концептът Kai от 2017 г.

Първи официални снимки на новата Mazda3

В интернет се появиха първи официални снимка на новото поколение на Mazda3. Те бяха публикувани от изданието Carscoops.

Първи официални снимки на новата Mazda3

Дизайнът на хечбекът ще бъде в стила на концептуалния модел Kai, дебютирал на автосалона в Токио през миналата година. Очаква се премиерата на автомобила да се състои през ноември в Лос Анжелис.

Първи официални снимки на новата Mazda3

На публикуваните рисунки се вижда, че новата Mazda3 ще получи по-тясна светодиодна оптика и увеличена решетка на радиатора. Като цяла архитектурата на предния панел почти изцяло ще повтаря тази на прототипа Kai.

Първи официални снимки на новата Mazda3

Концептът Mazda Kai беше изграден на модернизирата платформа SkyActive. Главната особеност на автомобила е бензиновият двигател от семейството SkyActive-X, който работи на принципа на дизеловите агрегати. Серийната версия на мотора ще развива 190 к.с. и 230 Нм въртящ момент, като имено тя ще дебютира при Kai.

Снимки: Carscoops
 

Тагове: mazda3 kai
0 от 500
  • #11
    0 rate up comment 0 rate down comment
    fan. ( преди 5 години )
    А снимки кога???
  • #10
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Телепат ( преди 5 години )
    В заглавието има само две неточности - не са официални,защото не са публикувани от Мазда и не са снимки а са някакви чертежи.
  • #9
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Отпред дизайна ще е подобен на новата шестица. От първата скица се вижда точно това. Едва ли ще има много съществени разлики от предходния модел,като изключим двигателя...То няма и смисъл при положение,че дизайна им и сега е много добър.
  • #8
    14 rate up comment 0 rate down comment
    GT ( преди 5 години )
    Мазда винаги са действали смело и различно, не винаги обаче с голям успех. За пример може да се даде Ванкеловия двигател. Но когато всички тръгнаха по даунсайзинга с турбомотори, Мазда поеха отново по различен път с двулитрови атмосферни двигатели, чийто разход не е по-голям от малолитражките благодарение на високата компресия и др. технологии. Сега ще предложат нещо абсолютно различно от всички! Да почакаме до L.A. *** Show през ноември и ще видим какво са направили този път!
  • #7
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Миналата година не само това издание, а повечето големи тестваха прототипа и не бяха никак впечатлени. Протитипът е бил почти финален и е бил "fully sealed", което правят само премиум марките. Въпреки това е бил по-шумен от дизел.
  • #6
    1 rate up comment 0 rate down comment
    друг анонимен ( преди 5 години )
    Имаше тестдрайв (ако не се лъжа от аутоекспрес) с пред серийна бройка на двигателя сложена в сегашната Мазда 3. Там казваха че се усеща кога преминава между "дизелов" и бензинос режим. Но чак силни вибрации не са споменавали, а и все пак не са тествали готов продукт.Както и да го гледаш спрямо турбо двигател ще има по-малко въртящ но за атмосферка си е ок.
  • #5
    8 rate up comment 3 rate down comment
    До APP ( преди 5 години )
    Анонимния явно е чул нещо за ванкелов двигател и говори глупости.
  • #4
    5 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Двигателят няма шанс да стане нещо повече от нишов играч за евтини автомобили, защото се отличава с нисък въртящ момент, изключително силни вибрации и висок шум. Не случайно избират да го представят в сегмент C.
  • #3
    15 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    До първия коментар:Да сравняваш дизайна на Киа с Мазда означава, че имаш някакво умствено изоставане!
  • #2
    16 rate up comment 0 rate down comment
    GT ( преди 5 години )
    Снимки не виждам, това са някакви скици, не показващи някаква промяна от сегашния модел. До сега поне, трите поколения на Мазда 3 изглеждат доста различно. Тази кола я чакам не заради дизайна, а заради двигателя, да видим дали наистина ще проработи новата им технология.