IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият VW Passat излезе със старите мотори

Моделът смени поколенията на двата най-големи пазара

Новият VW Passat излезе със старите мотори

През 2014 г. в Европа се появи осмата генерация на Volkswagen Passat, като за догодина е предвидено и поредното обновяване на популярния автомобиля. Съществува обаче и „алтернативна” версия на модела, която се продава в САЩ и Китай. Тя излезе през 2011 г. и сега сменя поколенията си.

Новият VW Passat излезе старите мотори

Китайците обичат по-големите автомобили, така че увеличаването на габаритите при Passat е напълно логично. Ако предишната версия беше дълга 4872 мм, то новата дължината е 4933 мм (за сравнение европейският вариант е 4767 мм). Увеличено и разстоянието между двете оси – от 2803 на 2871 мм (срещу 2791 мм при европейския Passat).

Новият VW Passat излезе старите мотори

В Китай обаче моделът запазва старите си двигатели. Седанът ще се появи на пазара с турбомотор TSI с обем 2,0 литра, развиващ 186 или 220 к.с. Скоростната кутия е 7-степенна DSG с два съединителя. На по-късен етап ще излезе и версия с 1,4-литров TSI със 150 к.с. Същият мотор ще бъде в основата и на бъдеща хибридна модификация.

Новият VW Passat излезе старите мотори

Екстериорът на „алтернативния” Passat се отличава по голяма хромирана решетка на радиатора, която прилича донякъде на тази на новия Touareg, а също така на малките доълнителни прозорци на задните врати, които при европейския вариант отсъстват.

Новият VW Passat излезе старите мотори

Базовата версия на новия китайския Passat разполага съ светодиодни фарове, мултимедия с 9,2-инчов екран и с виртуална комбинация от прибори с 10,25-инчов дисплей. Като опция се предлагат матрачни адаптини фарове, предни седалки с електрически настройки и масаж, камери, проекционен дисплей, стъклен покрив и електрическа система за багажника.

Новият VW Passat излезе старите мотори

Производството на новия Passat ще става в съвместното предприятие Shanghai Volkswagen. В САЩ моделът ще се сгробява в завода в Тенеси, като версията за местния пазар ще бъде показана до края на месеца. Тя със сигурност е се отичава от китайската – както по оборудване, така и с двигателите си.

Снимки: Autohome.com.cn
 

Тагове: volkswagen passat
0 от 500
  • #15
    1 rate up comment 1 rate down comment
    GP ( преди 5 години )
    Не съм фен на Фаувееее, но не виждам кое му е нередното на този Пасат. Перфектно се вписва в последното поколение на дизайнерският им език и е напълно логичният наследник на досегашния модел. Още от снимките си личи таксиджийското качество на материалите, но това мен лично не ме учудва. Единствените им премиум предложения си остават Артеон и Туарег...
  • #14
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Who Cares ( преди 5 години )
    Ne miue izvestna druga marka, koiato da predlaga edin i sysht dizajn v prodylzhenie na desetiletiia. POne da biaha pipnali motorite - a to - tam smenili far, tuk smenili reshetka...
  • #13
    2 rate up comment 1 rate down comment
    gabron ( преди 5 години )
    в щатите карат джета и еос... пасата не го помирисват...
  • #12
    2 rate up comment 1 rate down comment
    дядо и ряпа ( преди 5 години )
    и като ми запецне едната клапа на климатика тия всичките дисплеи ли трябва да махам??? ми ко удраскам някой лайсничка айй давайте си паричките за тия електронни играчки.... а дизайна на тая кола става все по грозен с по скъпи матеряли.... как го правят???
  • #11
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Абе ( преди 5 години )
    На долните *** е нормално повече да им харесват нежните извивки на жълтите легени!
  • #10
    9 rate up comment 5 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    Пазара им в Америка пропада също както и за другите "премиум" германци Тесла модел 3 ги размазва по продажби.Бие дори Корола която е вторият най-продавани автомобил в Света а доста време беше и първи.
  • #9
    12 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Тази кола някаква шега ли е?!?!Гледам снимките и си мисля, че някой си е направил майтап. Прочетох текста и видях, че новината е истина, а фирмата произвеждаща тази каруца е някакъв майтап! Сигурно трябва да си тотално ощетен от чувство за естетика, за да ти хареса това, а да си го купиш сигурно трябва да си освидетелстван.Гледам, че първият писал е с жълта книжка!
  • #8
    19 rate up comment 7 rate down comment
    none ( преди 5 години )
    ФВ ще глътнат доста вода до края на годината. От една страна не могат да сертифицират половината от моделите си в Европа, от друга в Китай пазара пропадна сериозно (11% само за миналият месец) а там продават 1/2 от колите си каквото и да си представят феновете им. А и като гледам "новият" Пасат ;)))). Повечето китайци може да решат просто да продължат да си карат "старият".
  • #7
    13 rate up comment 7 rate down comment
    Край ( преди 5 години )
    ММММ браво. Какви седалки, какъв таблет, браво - много лачен.Идва края на немската авто промишленост. Това е края на немската доминация на ЕС. Дали не и края на ЕС.
  • #6
    26 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Те от VW мислят, че със слагането на таблети по таблото са много технологични ли! Да спрат първо да лъжат хората и да си оправят нереално високите цени!