IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Берлин забрани достъпа на дизели до центъра си

Мярката влиза в сила догодина, като няма да засегне колите с Евро-6

Берлин забрани достъпа на дизели до центъра си

Още в средата на 2019 г. дизеловите автомобили – леки и товарни, няма да може да влизат в центъра на Берлин. Това реши на свое заседание градския съвет след въпрос от страна на екологични организации, съобщава „Дойче Веле”.

Берлин забрани достъпа на дизели до центъра си

По разпореждане на Административния съд на Берлин не по-късно от юли догодина преминаването на дизелови автомобили ще бъде забрането в 11 големи участъка в централната част на града. Мярката засяга централните улици „Лайпцигер-щрасе” и „Фридрихщрасе”, както и района около тях с обща дължина от 15 км.

Според еколозите, именно автомобилният трафик е основната причина за замърсяването на въздуха в Германия. Забраната няма да се отнася за всички дизелови автомобили, а само за тези, които не покриват екологичния стандарт Европа-6.

Подобни ограничения се въвеждат и в други големи немски градове, сред които са Хамбург, Щутгарт, Аахен и Франкфурт. Борбата срещу дизела се премести и в други държави от Европа, като вече се твърди, че някои от тях готвят пълна забрана за продажбите и регистрацията на превозни средства с такива двигатели.

0 от 500
  • #9
    6 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    S 2 dumi tezi koito sa si kupili dizel s evro 6 i adblue poslednite 12 meseca sa udarili bingoto.Shte praviat po 100000 kilometra za 3 godini i shte prodadat kolite si minimum na 80% ot cenata kato nova
  • #8
    6 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Shte stanem svideteli na fenomen.Sledva6tite 3-5 godini kolite s Evto 6 dizel 6te uveli4avat cenata si vapreki 4e ne sa ekzoti4ni limitirani broiki.Cenata na petrola ne spira da se ka4ka.Liatoto 6te e 3 leva.Electri4eska mreja za zarejdane niama da se izgradi skoro za da bade istinska alternativa na benzinostanciite i taka disela s evro 6 niaka da ima alternativa
  • #7
    19 rate up comment 4 rate down comment
    none ( преди 5 години )
    Първо забраниха дизела във всички големи градове в родината на дизела. И това ако не е ирония на съдбата ;). Иначе германските компании представят електрички само на картинки. Като влезеш в шоурума им само дизели се предлагат. Интересно къде ще ги карат, като ги забранят след 10-12 години в цяла Европа. И не само дизелите, и бензините това ги чака. Така да се каже, хванаха германците тотално неподготвени, но иначе били тежката артилерия ;)). Но имат сериозна индустрия и може и да наваксат ...
  • #6
    30 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    В България трябва забрана на дизела, защото никой не може да се пребори с дебилните, но изобретателни ***. Вунаги ще лъжат и ще се правят на неразбрали.
  • #5
    26 rate up comment 6 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 5 години )
    Това че в БГ селяните нямат пари за катализатор или нарочно го махат щото умрялото 110 коня тди вървяло повече няма нищо общо с проблема! В бг трябва не забрана а контрол над годишния технически преглед! И за това никой не спори.
  • #4
    16 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    На кух човек като му кажеш нещо смислено, вместо да разбере, той започва да се обяснява как не е кух.
  • #3
    36 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Кога ще дочакаме и тук такава забрана, и то не сомо в центъра. Сутрин между блоковете не се диша вече от разни, дето си подгряват дизеловата барака.
  • #2
    6 rate up comment 20 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    0ли.гофрена си ти! За да произведеш нова "чиста" кола ще изразходваш повече ресурс и енергия следователно и вредни емисии отколкото да караш старата си кола, но си твърде ограничен да го проумееш. Пилешкия мозък на електричарите не може да асимилира ГЛОБАЛНО в глобалното затопляне и че независимо дали барериите се правят в Китай, а тока ви идва от Марс повишаването на температурата води до необратим процес и унищожение на ЦЯЛАТА ПЛАНЕТА! Кога си глупав е завинаги!
  • #1
    8 rate up comment 28 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 5 години )
    така става когато масата се води от безумни популисти! Това с нищо не помага на хората, само ще им бръкне в джоба и друг ще изкара добри кинти...