IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новото Porsche 911 – 8-степенна кутия и изцяло променен интериор

Спортното купе е получило и електронен приборен панел

Новото Porsche 911 – 8-степенна кутия и изцяло променен интериор

Журналисти от няколко издание имаха възможността да тестват предсерийни прототипи на следващото поколение на Porsche 911, което ще получи индекс 992. Спортното купе ще получи 8-степенна роботизирана скоростна кутия с два съединителя, електронен приборен панел и напълно нов интериор.

Новото Porsche 911 – 8-степенна кутия и изцяло променен интериор

Сериозни промени във външния вид на автомобила не се очакват. Както съобщава Autocar, леко е променена общата дължина на машината, като е увеличена предната част заради по-сериозните изисквания за безопасност на пешеходците при сблъсък. Новото 911 ще може да бъде разпознатопо „ребрата” на предния багажник, светодиодната линия между светлините и третия стоп, който е вертикален.

В салона ще бъде променен напълно предния панел, както и централния тунел, на който ще бъде поставен джойстик на скоростната кутия. Приборният панел ще бъде изцяло цифров, а единственият аналагов прибор ще е тахометърът.

Турбодвигателят с обем 3,0 литра и 6 цилиндъра ще получи нов алуминиев изпускателен колектор и повече мощност. Сега на Carrera той развива 370 к.с., а на S-версията – 420. При смяната на поколенията мощността ще скочи до 385 и 450 к.с. съответно.
По-мощният вариант ще ускорява от 0 до 100 км/ч за по-малко от 4 секунди.

Новото Porsche 911 – 8-степенна кутия и изцяло променен интериор

Седемстепенната механична скоростна кутия остава, но досегашната роботизирана трансмисия се заменя от 8-степенна PDK, която е разработена съвмество с компанията ZF. Същата кутия е поставя на Porsche Panamera и Bentley Continental GT. Като опция за модела ще се предлага и шаси със завиваща задна ос.

Снимки: Porsche

Още снимки – в галерията горе.
 

Тагове: porsche 911 992
0 от 500