IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz показа хибрид от ново поколение

Автомобилите са на базата на обновените C-Class и E-Class

Mercedes-Benz показа хибрид от ново поколение

Германският автомобилен производител Mercedes-Benz показа нови хибридни модели на базата на обновените версии на C-Class и E-Class. На европейския пазар колите ще се появят през лятото на 2019 г.

Mercedes-Benz показа нови хибридни модели

Хибридните Mercedes-Benz получиха четири режима на работа на двигателя (Hybrid, E-mode, E-save и Charge). В новият двигател с мощност 122 к.с. е интегрирана 9-степенна автоматична скоростна кутия и се съчетава с батерия от 13.5 кВтч. Хибридната версия може да бъде както дизеловата с мощност 306 коня (с 2-литров дизелов двигател с мощност 194 к.с.), така и бензиновата с мощност 286 коня (с 2-литров бензинов двигател с мощност 211 к.с.).

Mercedes-Benz показа нови хибридни модели

Снимки: Mercedes-Benz
 

Тагове: mercedes-benz c-class e-class
0 от 500
  • #9
    1 rate up comment 0 rate down comment
    GP ( преди 5 години )
    До Брандо: Не си на пазара, че да ги сумираш мощностите на двата агрегата, при хибридите винаги има известен коефициент на запас. При Лексус и Тойота, например, той удря тавана и в някои случаи достига една четвърт от сумарната мощност на агрегатите.
  • #8
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Брандо ( преди 5 години )
    Всъщност нещо сметките с този двг. със 122к.с. не излизат, но карай......
  • #7
    9 rate up comment 2 rate down comment
    Брандо ( преди 5 години )
    Ето, това е съчетание! Да имаш 211 коня, винаги когато ти трябват и 75 коня за икономии, ако искаш. Може да ги ползваш и заедно и поотделно.
  • #6
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 5 години )
    В пъти по-смислено задвижване от безумието на ватманските мечти!
  • #5
    7 rate up comment 1 rate down comment
    С опит ( преди 5 години )
    Интерсно заглавие, но не става ясно кое е новото поколение на хибрида. Авторът или не е разбрал за какво иде реч или го е домързяло да чете.Статия, като повечето в този сайт с претенции и липса на редактор са малко мозък, знания и интереси в автомобилите.В действителност колата е интересна с около 70кг самостоятелен пробег на ток, което я прави подходяща за градове със забрана на дизела.В същото време може да пердаши по магистралите без никакви ограничения в скорост и пробег.
  • #4
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Интересна концепция , най-важното е че е разработена самостоятелно като хибрид а не някой недомислен франкенщайн . За мен лично ми е интересно как са се справили с охлаждането при толкова агрегати на куп
  • #3
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Край ( преди 5 години )
    Те нека първо да направят от старото поколение - за новото има кой да мисли.
  • #2
    6 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Тея пак са събрали двг, електромотор, батерия, метнали са ги в една кола и си мислят, че е хибрид! Е да, ама не е. А нещо за разхода на гориво?Пак ли ще е колкото на нехибридните версии типично за меките им хибриди, които за нищо не стават и никой не ги купува?
  • #1
    5 rate up comment 10 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    Хибридчето им покрива ли новите изисквания.Май не.