IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mazda представи обновената CX-5

Кросоувърът получи турбомотор с 230 коня

Mazda представи обновената CX-5

Компанията Mazda стартира продажбите на обновения кросоувъра CX-5, който вече ще се предлага в модификация с 2,5-литров бензинов турбомотор. Моделът е получил подобрена система G-Vectoring Control и специално ниво на оборудване Exclusive Mode.

Mazda представи обновената CX-5

Обновената CX-5 е първият модел на Mazda, който ще се предлага в Япония с турбодвигател. Този агрегат от семейството SKYACTIV-G вече се поставя на CX-9 и на Mazda6. Мощността на 4-цилиндровия агрегат е 230 к.с. и 420 Нм, като той се комбинира единствено с 6-степенна автоматична скоростна кутия.

Mazda представи обновената CX-5

Освен турбомотор, автомобилът е получил обновена версия на електронната система GVC Plus, която променя тягата на двигателя в зависимост от ъгъла на завиване и скоростта. В новия си вариант системата започва да работи още при началото на маневрата, а също така и след завръщане на волана в нулево положение.

Mazda представи обновената CX-5

Mazda CX-5 също така е получила нов медиен комплекс с поддръжка на Apple CarPlay и Android Auto, както и система за безопасно спиране в града Advanced SCBS, която разпознава пешеходците нощем. Освен това е променен дизайнът на превключватели на климатика и на приборния панел.

Mazda представи обновената CX-5

Новото ниво на оборудване Exclusive Mode е получило декоративни елементи от натурално дърво, кресла с кожа напа и вентилация, безрамково огледало, светодиодно осветление в салона и 19-цолови джанти.

Снимки: Mazda

Тагове: mazda cx-5
0 от 500
  • #9
    13 rate up comment 7 rate down comment
    112 ( преди 5 години )
    Като типичен представител на немците Шкода ще задмине Мазда само по престой в сервиза.
  • #8
    11 rate up comment 1 rate down comment
    пешо ( преди 5 години )
    До Факт!Нещо не ви е ясно това с лизинга. Да има го този вариант, само че колата не се връща на производителя, а на дилъра. Ако колата има по-голяма остатъчна стойност в края на лизинговия период, скедвашият купувач ще трябва да плаща по-голяма цена. Айко остатъчната стойност е малка, това означава, че първият купувач е поел по-голямата част от амортизацията. Между другото, най-бързо се обезценяват големйте луксозни автомобили като BMW 7-серия и S-класата.
  • #7
    4 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    "Mazda представи обновената CX-5 ... с 230 коня" - е, накрая ще имат нещо, което дори ще пробва да се конКУРира с новия Кодиак RS на Шкода. Без кой знае какъв успех, разбира се ...Това относно пренията, защо мазна всяка година се опитва да си оправи колите с "нови" модели.
  • #6
    4 rate up comment 12 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    Позволете ми да не се съглася господине.На Запад коли се купуват на изплащане или по скоро се наемат с възможност за купуване след определен период.След това ги връщат на производителя който ги продава като използвани коли с гарантиран произход и гаранция.Може и да сте прав че има хора които се интересуват но това са най вече хората в бедняшките гета.
  • #5
    23 rate up comment 1 rate down comment
    Разум ( преди 5 години )
    Учете повече, приятелю. Вторичният пазар е следствие от остатъчната стойност на автомобила(или каквото си пожелаете) и това не е без значение не само за умния българин, но и за умния европеец/американец/азиатец. Допускам защо е без значение за Вас, но не мога да го твърдя със сигурност. Освен това, в първото Ви изречение "българина" е подложено, т.е. следва да го членувате с пълен член. Когато човек учи и знае, може да коментира и дори да съветва. Успех в учението. Засега "Седнете. Слаб две".
  • #4
    11 rate up comment 16 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    Българина е единственият който го интересува вторичният пазар всяко второ изречение е за него.Смех!
  • #3
    12 rate up comment 14 rate down comment
    Притежател на Мазда ( преди 5 години )
    От Мазда продължават с лошата практика всяка година да вадят новости. Това ужасно се отразява на цената на моделите им на вторичния пазар. Пример е Мазда 6, един и същ автомобил от 2013 насам, но преживя 4 изменения, което се пада почти по едно всяка година. Това е абсурдно. Днес си вземаш най-новия модел, а след половин година той вече е "стар".
  • #2
    4 rate up comment 13 rate down comment
    6 ( преди 5 години )
    всичко прекрасно,ама кой измисли това невзрачно табло с отворите за въздуха
  • #1
    14 rate up comment 2 rate down comment
    Радев ( преди 5 години )
    Кога излезе, кога го обновяват...