IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

VW: Електромобилите ще са на цената на дизелите

В Щатите ще се гони цена като на бензиновите модели

VW: Електромобилите ще са на цената на дизелите

През септември Томас Улбрих, който е член на борда на директорите на Volkswagen и отговаря за електромобилите на марката, заяви в Дрезден, че цените на новите возила ще са конкурентни на тези на бързо губещите популярност дизелови коли.

VW: Електромобилите ще са на цената на дизелите

Улбрих даде пример с пазара в Щатите, където германският гигант планира да предложи първия си електромобил – хечбекът I.D. Neo на цена с около 8000 долара по-ниска от тази на Tesla Model 3. Базовата цена на Model 3 в Щатите е 35 000 долара преди отстъпките за екологични автомобили, въпреки че от Tesla потвърдиха, че най-често клиентите поръчват коли с цена около 42 000 долара.

Анализите на амбициозните планове на VW Group да продаде 1 милион електромобили до 2025 години с марката на VW, Audi, Skoda и SEAT до 2025 година показват, че е възможно да се постигнат цени, близки до тези на дизелите.

Подобен подход се очаква и при другия електрически модел на VW – I.D. Crozz, който пък в Щатите ще се предлага на цени, близки до тези на иначе по-големия Atlas с конвенционално задвижване.

Тагове: vw neo i.d crozz
0 от 500