IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Cadillac ще има готов електромобил през 2021 г.

Преди това американците ще представят два стандартни модела

Cadillac ще има готов електромобил през 2021 г.

През 2017 г. американският концерн General Motors заяви, че започва разработката на първия електрически автомобил на премиум-марката си Cadillac. Подробности за проекта не бяха дадени и чак сега се появи нова информация, която е на агенция The Detroit Free Press.

Cadillac ще има готов електромобил през 2021 г.

Изданието се позовава на свои източници, според които електрически Cadillac ще бъде представен през 2021 г. Засега обаче не е ясно дали това ще бъде концептуален модел или серийната версия. Не е ясно и от кой клас ще бъде машината, като възможностите пред американците са няколко.

Най-вероятно тще видим ново купе в стила на концептуалния модел Escala (на снимката), като този вариант се подкрепя от публикуваните по-рано тази година патентни изображения на нов модеб на Cadillac. Не е изключено, американците да са променили намеренията си и да заложат на набиращите все по-голяма популярност електрически кросоувъри.

Преди първия си модел на ток, Cadillac ще покаже пред публика два нови автомобила с двигатели с вътрешно горене. Това са седанът със средни размери СТ5 и компактният СТ4. Базовите варианти ще бъдат оборудвани с 2,0-литров бензинов турбомотор, развиващ 237 к.с. и 350 Нм въртящ момент.

За новите модели ще се предлагат също така 3,0-литров V6, както и 4,2-литров V8 с 550 к.с. и 850 Нм, като той ще бъде достъпен само за CT5.

Снимка: Cadillac

Тагове: cadillac
0 от 500