IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Женската Формула W ще има награден фонд от 1,5 млн. долара (ВИДЕО)

Дейвид Култард е сред създателите на новия шампионат

Женската Формула W ще има награден фонд от 1,5 млн. долара (ВИДЕО)

Сезон 2019 ще даде началото на новата Формула W – пистов шампионат с идентични болиди Tatuus от Формула 3, в който ще участват само жени, а идеята е тази надпревара да улесни пътя им към Формула 1.

1,5 милиона долара награден фонд за женската Формула W (ВИДЕО)

Бившият пилот във Формула 1 Дейвид Култард е сред създателите на шампионата, а наградният му фонд е 1,5 милиона долара. Първият шампион във Формула W ще получи 500 000 долара, за да финансира следващата си стъпка в посока Формула 1.

Сезонът във Формула W започва през май и ще се проведе на европейски писти, като засега се знае, че единият от кръговете ще е във Великобритания. В по-дългосрочен план се очаква експанзия на шампионата в посока Австралия, Азия и Северна и Южна Америка.

Дамите, които ще карат във Формула W няма да търсят бюджет, за да се състезават в шампионата, но за сметка на това ще участват в много щателен подбор, чиято цел е да класира най-добрите сред тях на стартовата решетка. Съдии в подбора ще са Култард, бившият тим мениджър във Формула 1 Дейв Райън, както и техническият гений на Red Bull Ейдриън Нюи. Главен изпълнителен директор на шампионата е Катрин Бонд Миур и тя обяви, че с помощта на Формула W жените, които се състезават в пистовите дисциплини ще станат много повече.


0 от 500