IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Женската Формула W ще има награден фонд от 1,5 млн. долара (ВИДЕО)

Дейвид Култард е сред създателите на новия шампионат

Женската Формула W ще има награден фонд от 1,5 млн. долара (ВИДЕО)

Сезон 2019 ще даде началото на новата Формула W – пистов шампионат с идентични болиди Tatuus от Формула 3, в който ще участват само жени, а идеята е тази надпревара да улесни пътя им към Формула 1.

1,5 милиона долара награден фонд за женската Формула W (ВИДЕО)

Бившият пилот във Формула 1 Дейвид Култард е сред създателите на шампионата, а наградният му фонд е 1,5 милиона долара. Първият шампион във Формула W ще получи 500 000 долара, за да финансира следващата си стъпка в посока Формула 1.

Сезонът във Формула W започва през май и ще се проведе на европейски писти, като засега се знае, че единият от кръговете ще е във Великобритания. В по-дългосрочен план се очаква експанзия на шампионата в посока Австралия, Азия и Северна и Южна Америка.

Дамите, които ще карат във Формула W няма да търсят бюджет, за да се състезават в шампионата, но за сметка на това ще участват в много щателен подбор, чиято цел е да класира най-добрите сред тях на стартовата решетка. Съдии в подбора ще са Култард, бившият тим мениджър във Формула 1 Дейв Райън, както и техническият гений на Red Bull Ейдриън Нюи. Главен изпълнителен директор на шампионата е Катрин Бонд Миур и тя обяви, че с помощта на Формула W жените, които се състезават в пистовите дисциплини ще станат много повече.


0 от 500
  • #10
    1 rate up comment 1 rate down comment
    до първия ( преди 5 години )
    Ти или си жена или просто не си шофьор.От това което съм видял мога да ти кажа, че добра жена шофьор има на около 10 000 души..някаква ген.мутация.Останалото не става.Финансирам тест.Тръгваме от София до Грьонинген.Искам да шофира на до 10 мин разстояние от мен.Карам си в рамките на 600-750 км ден и си почиваме.До 500-550 км не спирам.Отиваме и се връщаме.Желаещи дами моля.
  • #9
    3 rate up comment 3 rate down comment
    lowrage ( преди 5 години )
    Ф1 не е формула за мъже просто никой жена не е успяла да се изкъчи или да се задържи.Не съм сигурен дали някога във Ф1 е карала жена
  • #8
    3 rate up comment 2 rate down comment
    lowrage ( преди 5 години )
    Първият шампион във Формула W ще получи 500 000 долара, за да финансира следващата си стъпка в посока Формула 1С тия пари няма да могат да си осигурят само гумите за 1 шампионат.Във Ф1 няма да има никога жени.Натоварването е много високо.Питаха Бътън миналата година защо нямало жени в Ф1 и той не можа да отговори.Човек който има години зад гърба си във Ф1
  • #7
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Буахахаха сега направете световно за художествена гимнастика за мъже.
  • #6
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Искам ( преди 5 години )
    ...и да ги пуснат да карат по монокини.
  • #5
    5 rate up comment 0 rate down comment
    bg ( преди 5 години )
    ехаааа, това ще е интересно...жените са много амбициозни и като се развилнеят на пистата ще стане голям екшън...като нищо може да е по-интересно от сегашната формула за мъжа
  • #4
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Галфонсо ( преди 5 години )
    1.5 милиона награден фонд?Мухата, колкото за един мъжки пилот. Да живее дискриминацията! Пуснете от яд, феминистки!
  • #3
    10 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Пуснете още някоя статия за това, че жените са по-големи шофьори и старирайте новата Ф1 за жени, за да знаят хората, че те са по-добрите. :)))А да и са по-умни, както в някои изследвания казват. Заради това в шаха не се състезават с мъжете. Хайде физически по-слаби били, ами в шаха що така? Правени са опити и там с жени, но положението е потресаващо. Първата сред жените има шанс да победи някой мъж след 100-те в класацията. При първите 100 никакъв шанс.Абе по-умни и по-добри шоферки са хахаха!
  • #2
    12 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Определено по висок клас колега. Ще карат формулите на високи токчета и ще има вградено огледало за гримиране със сенки на волана. Специален пит стоп за грим и за чатене по телефона и задължително на авариики на пита, даже пит стоповете ще са като паркинги на молове, та да се чувстват комфортно, да има място за паркиране де.
  • #1
    6 rate up comment 6 rate down comment
    Шофер ( преди 5 години )
    Това е, защото жените са доказано по-добри шофьори и мъжете няма да имат шанс. Та за да не дискриминират мъжете, жените ще бъдат отделно в по-високия клас.