fallback

Кои са най-зелените компании в автомобилния сектор?

Само два от европейските гиганти са в тазгодишния индекс за устойчиво развитие на Dow Jones

Пет компании от автомобилния сектор намериха място в последното издание на Dow Jones Sustainability Indеx за Европа. Реномираната класация, изготвяна съвместно с инвестиционния консултант RobecoSAM, оценява корпорациите според политиките им за околната среда и в социалната сфера, и се прави ежегодно от 1999 насам. Заводът на Nokian Tyres в Нокиа, Финландия. Производителят на гуми и тази година е сред най-устойчиво развиващите се компании от автомобилния сектор в светаВ селекцията за Европа, при която критериите са най-строги, в списъка тази година попадат два големи автомобилни производителя: германската BMW и френската Peugeot SA. Освен това там са френският производител на автомобилни компоненти Valeo, а също и две компании за автомобилни гуми: финландската Nokian Renkaat и италианската Pirelli.Тези пет европейски фирми попадат и в световния индекс DJSI. Там са включени още пет гиганта от автомобилния сектор: японските автопроизводители Honda и Mazda, американската General Motors, както и производителите на гуми Hankook (Република Корея) и Bridgestone (Япония).  

fallback
  • #5
    Чукундури ( преди 5 години )
    Колко низки страсти и арогантна простащина чета по-долу!Информацията е поднесена за четене от възпитани и интелигентни хора,прасета живеят в България!
  • #4
    ФауВе ( преди 5 години )
    Бълвам, за да могат такива като теб да има с какво да се хранят.
  • #3
    до долния ( преди 5 години )
    до долнияза това пък ти можеш да бълваш само факалии !
  • #2
    ФауВе ( преди 5 години )
    VW е мак-зелена. Бълва малко СО2 - малко парников ефект. Освен това бълва азотни окиси, с което трови хората. Затриването на хора неимоверно много подпомага околната среда.
  • #1
    Анонимен ( преди 5 години )
    Honda и Mazda много ясно, че ще са в класацията. Та те са направени от картон.
fallback
Последни