IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електрически миниван сменя Chrysler 300C

Производството на Portal стартира през 2020 г.

Електрически миниван сменя Chrysler 300C

Chrysler ще смени последния си успешен модел – 300С, с електрически миниван, който трябва да влезе в производство през 2020 година. Информацията е на Automotive News, като изданието посочва, че бъдещият сериен електрически модел ще е базиран на концепта Portal, който компанията показа на изложението за потребителска електроника CES в Лас Вегас през 2017 година.

Електрически миниван сменя Chrysler 300C

И определено новият ван ще има дизайн, различен от този на хита Pacifica, макар и не толкова футуристичен, колкото беше този на концепта. Първото поколение на 300C години наред беше сред най-добре продаваните модели на Chrysler, но от второто нататък продажбите започнаха да спадат, а в последно време вече са на неприемливо ниски нива, отбелязват от FCA.

Електрически миниван сменя Chrysler 300C

Portal често е наричан „брат на Pacifica” и се очаква да се появи на пазара с 3 ниво на автономност, а по-късно да покрие и изискванията на 4-о и 5-о ниво на автономност. От Chrysler обещават поне 350 км пробег с едно зареждане на батериите, а като екстра ще се предлага възможност за бързо зареждане – заряд за над 230 км в рамките на 20 минути.

Решението на Chrysler вече беше атакувано от някои анализатори, според които смяната на класически седан с миниван може би не е най-добрата идея за пазар, който е все повече ориентиран към SUV моделите. А и последните пазарни изследвания показват, че купувачите все по-рядко се насочват към минивановете, но продажбите им вървят добре, за разлика от тези на традиционните леки коли.

0 от 500