IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota възражда още едно спортно купе

Японците обмислят да предложат нова Celica с 4х4

Toyota възражда още едно спортно купе

Компанията Toyoya предприее политика за налагане на ярки и емоционални модели, като резултатите от нея са възраждането на Supra и предлагането на специално семейство GR. Сега японците обмислят и възраждането на още един спортен модел, който да попълни гамата.

Toyota възражда още едно спортно купе

„Искаме нова MR2, искаме и нова Celica – заяви в интервю за списанието Road&Truck помощник главният инженер на проекта Supra - Масаюки Кай. – Върнахме Supra и сега трябва да видим какво ще искат клиентите си, за за вземем крайно решение”.

Кай допълни, че по-големи са шансовете за завръщане на Celica (на снимката), която се произвеждаше през периода 1970-2006 г. Според него, новото купе трябва да бъде със задвижване на четирите колела и така да се превърне в алтернатива на моделите Toyota GT86 и Supra, които са със задно предаване.

Инженерът допълни, че спортните коли са доста скъпи за проектиране и производство, което ги прави нерентабилни за големите компании.  Затова новият модел, ако бъде одобрен от ръководстото на Toyota, ще се създава съвместно с друг производител. Така беше и със Supra, за чието създаване която японците си поделиха работата и разходите с BMW.
Снимка: Tоyota
 

Тагове: toyota supra celica
0 от 500
  • #9
    13 rate up comment 5 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 5 години )
    Ех, вагончета.. Тойота е най-мощния и технологично напреднал автомобилен концерн. За тях няма невъзможни неща и не им се е налагало да се "молят" на никого за нищо. И са станали такива точно защото не са си пилеели парите за разработка на нерентабилни модели, а за истински важни технологии - хибриди, силова електроника, горивни клетки, твърдотелни батерии.
  • #8
    11 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Браво на Тойота!Дано най-после започне да пуска бегачки, както го правеше едно време!Хубаво са лидери в екологичните автомобили, но и спортни трябва да изкарват.
  • #7
    10 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Ямаха са отговаряли само за звука на двигателя!Четете преди да пишете!
  • #6
    6 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Дано Ямаха пак участват в един добър и високооборотен мотор като 2zz. Страхотна лудница е
  • #5
    11 rate up comment 9 rate down comment
    bg ( преди 5 години )
    По нашите ширини много *** народ живее
  • #4
    20 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Докато едните разширяват гамата си от модели,други като тойота свиват гамата си и оставят да правят само айго-кашоните и ширпотребните яриси,който се купуват само за служебни.,а и пикапи за ислямска държава също правят.Спортните ги спряха къде що имаха,и каквото направиха там,беше съвместно и благодарение на други марки ,както е споменал колегата долу.Спорт и тойота са като Лом и Лондон,нямат допирна точка.
  • #3
    25 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Селиката беше "спортна" до Карлос Сайнц модела.Оттам нататък е просто купе.143 коня ввти,който никакъв го няма като динамика,харчи постоянно масло,а колата е лишена от всякакъв вид спортно усещане,с изключение на дървената возия.По-големия мотор е ок,но като сметнеш ,че в онези години това им беше върховия модел,а БМВ от 200 коня нагоре имат една камара двигатели,нямат база за сравнение.Така,че "спорт" няма как да търсиш там,те затова и не ги правят вече,никой не ги купува.
  • #2
    20 rate up comment 23 rate down comment
    Да-а-a! ( преди 5 години )
    LFA им направи Ямаха, GT86 Субару, Supra БМВ, а сега за Celika 4x5 трябва да св помолят на Ауди! И така покрай безкрайните легени ще имат и някой истински автомобил!
  • #1
    13 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Дано