IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Seat представи новия си SUV – Tarraco

Кросоувърът се оказа по-голям от „братята” си VW Tiguan Allspace и Skoda Kodiaq

Seat представи новия си SUV – Tarraco

Испанската марка Seat продължава с възходящото си представяне на световните пазари, като записва ръст на продажбите за шеста поредна година. За това помагнаха двата кросоувъра – Ateca и Arona, към които сега се присъедини и трети – по-големият Tarraco, който разполага със 7 места.

Seat представи новия си SUV – Tarraco

Името на модела беше избрано с народно гласуване още през зимата. Tarraco всъщност е латинското име на град Тарагона в Каталуния. А самият кросоуърът представлява близък роднина на вече познатите ни Skoda Kodiaq и Volkswagen Tiguan Allspace.
Всъщност Tarraco е първият модел на испанците, който представя обновения дизайнерски стил с шестоъгълна решетка на радиатора (вместо предишната трапецовидна), повдигати нагоре фарове и различни задни светлини.

Като размери новият SUV на Seat е по-голям от Kodiaq и Tiguan Allspace. Дължината му е 4735 мм срещу 4701 при германския модел и 4697 мм при чешкия. Освен това Tarraco е и с най-богато оборудване, като представените до момента нива Style и Xcellence стандартно разполагат със светодиодни фарове, мултимедия с 8-инчов сензорен диспей и климатик

Стандартният салон на кросоувъра е с 5 места, така че за допълнителни две седалки ще се доплаща. Обемът на багажника е със същите размери като при удължения Tiguan. Той побира между 760 и 1920 литра, а при версията със 7 места максимумът е 1775 литра.

Seat представи новия си SUV – Tarraco

Сред опциите за модела са виртуален приборен панел с 10,25-инчов дисплей – същият като при Volkswagen и Skoda, но със собствена графика. Освен това Tarraco е първият модел на марката, чиято мултимедия може да се управлява с жестове. Срещу доплащане се предлагат и адаптивни амортисьори DCC.

Гамата двигатели на най-новия SUV на Seat включва бензинови двигатели 1.5 TSI с мощност 150 к.с. и 2.0 TSI със 190 к.с., както и дизел – 2.0 TDI, развиващ 150 и 180 к.с. За версиите с предно предаване е предвидена 6-степенна механична скоростна кутия, а 7-степенната роботизирана трансмисия DSG е само за мащините със система за задвижване на четирите колела, която при Seat се казва 4Drive.

Продажбите на Seat Tarraco в Европа стартират през декември, а догодина гамата двигатели ще бъде разширена. Кросоувърът няма да се произвежда в Испания, а в главния завод на концерна Volkswagen – във Волфсбург, редом със 7-местната версия на Tiguan.

Снимки: Seat

Още снимки - в галерията горе.

Тагове: suv seat tarraco
0 от 500