fallback

Google обединява сили с Renault-Nissan-Mitsubishi

Моделите на алианса вече ще бъдат оборудвани с нова мултимедийна система, работеща под Android

Интернет гигантът Google сключи споразумение с най-големия по продажби в света автомобилен алианс Renault-Nissan-Mitsubishi, по силата на което следващата мултимедийна система в моделите му ще работят под Android. Това се очаква да стане през 2021 г.За сделката първи съобщи в. "Уолстрийт джърнъл" във вторник, като цитира представители на компаниите, включително вицепрезидента на алианса Кал Мос. Те обясниха решението си с факта, че повечето от клиентите им вече са свикнали с продуктите на Google и предпочитат да работят с тях, а не със системи, проектирани и инсталирани от самите автомобилни производители.Съобщава се, че собствениците на автомобилите на алианса ще имат достъп до различни приложения на Google, включително карти, магазина за приложения и гласовия асистент директно от приборния панел.Експерти посочват, че за Google споразумението е грандиозен успех на плановете за разширяване използването на Android в автомобилите, което е една от целите на компанията. Според Bloomberg през първата половина на 2018 г. алиансът е продал общо 5,5 милиона автомобила, което го поставя пред Volkswagen и Toyota.

fallback
  • #5
    Анонимен ( преди 5 години )
    Oтдавна съм с Pumpkin Android 8.0 Autoradio, а тези чак сега се сетиха. Това е миникомпютър с мултимедия с много допълнителни функции за колата. Телевизия, радио, музика, навигация, интернет и каквото се сетите го има. Радиото е цифрово ДАБ+ и в белите държави хващам кристално чисто радио с превъзходно качество. И в София вече го има от миналата година.
  • #4
    Да се чете ( преди 5 години )
    Google продава и на Renault-Nissan-Mitsubishi лиценза за разработка на мултимедийна система, работеща под Android.Дет са вика: и на теа дойде реда!
  • #3
    ho ho ho ( преди 5 години )
    До тук явно никой не вдява, че има голяма разлика от Карплей/Андроид ауто поддръжка и това цялата система да е базирана на определена операционна система. Епъл ги няма въобще, а и не им трябва. До сега всичко е работило под Линукс и Уиндоус.
  • #2
    Анонимен ( преди 5 години )
    Всичките сте много "технически грамотни", готови за Харвърд, смешници. Ей тука във форума разказвате за някъв измислен свят, в който ви се иска да живеете, а всъщност сте нереализирали се "професионални бакалаври" (или просто никакви ) с големи притенции и много големи комплекси, живяли до 30 години при мама и тате, купили му Самсунгче и Тойотка, щот са скромни хора или поне това са си внушили.
  • #1
    Анонимен ( преди 5 години )
    Както при телефоните и операционните системи, така и при колите. Андроид и Нисан/Тойота и всички консервени кутиики за бедняци, iOS и премиум триото от Германия за интелигентните и заможни хора, търсещи качество и престиж.
fallback
Последни