IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Google обединява сили с Renault-Nissan-Mitsubishi

Моделите на алианса вече ще бъдат оборудвани с нова мултимедийна система, работеща под Android

Google обединява сили с Renault-Nissan-Mitsubishi

Интернет гигантът Google сключи споразумение с най-големия по продажби в света автомобилен алианс Renault-Nissan-Mitsubishi, по силата на което следващата мултимедийна система в моделите му ще работят под Android. Това се очаква да стане през 2021 г.

Google стана партньор на Renault-Nissan-Mitsubishi

За сделката първи съобщи в. "Уолстрийт джърнъл" във вторник, като цитира представители на компаниите, включително вицепрезидента на алианса Кал Мос. Те обясниха решението си с факта, че повечето от клиентите им вече са свикнали с продуктите на Google и предпочитат да работят с тях, а не със системи, проектирани и инсталирани от самите автомобилни производители.

Съобщава се, че собствениците на автомобилите на алианса ще имат достъп до различни приложения на Google, включително карти, магазина за приложения и гласовия асистент директно от приборния панел.

Експерти посочват, че за Google споразумението е грандиозен успех на плановете за разширяване използването на Android в автомобилите, което е една от целите на компанията. Според Bloomberg през първата половина на 2018 г. алиансът е продал общо 5,5 милиона автомобила, което го поставя пред Volkswagen и Toyota.

0 от 500
  • #5
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Oтдавна съм с Pumpkin Android 8.0 Autoradio, а тези чак сега се сетиха. Това е миникомпютър с мултимедия с много допълнителни функции за колата. Телевизия, радио, музика, навигация, интернет и каквото се сетите го има. Радиото е цифрово ДАБ+ и в белите държави хващам кристално чисто радио с превъзходно качество. И в София вече го има от миналата година.
  • #4
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Да се чете ( преди 5 години )
    Google продава и на Renault-Nissan-Mitsubishi лиценза за разработка на мултимедийна система, работеща под Android.Дет са вика: и на теа дойде реда!
  • #3
    8 rate up comment 1 rate down comment
    ho ho ho ( преди 5 години )
    До тук явно никой не вдява, че има голяма разлика от Карплей/Андроид ауто поддръжка и това цялата система да е базирана на определена операционна система. Епъл ги няма въобще, а и не им трябва. До сега всичко е работило под Линукс и Уиндоус.
  • #2
    4 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Всичките сте много "технически грамотни", готови за Харвърд, смешници. Ей тука във форума разказвате за някъв измислен свят, в който ви се иска да живеете, а всъщност сте нереализирали се "професионални бакалаври" (или просто никакви ) с големи притенции и много големи комплекси, живяли до 30 години при мама и тате, купили му Самсунгче и Тойотка, щот са скромни хора или поне това са си внушили.
  • #1
    4 rate up comment 23 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Както при телефоните и операционните системи, така и при колите. Андроид и Нисан/Тойота и всички консервени кутиики за бедняци, iOS и премиум триото от Германия за интелигентните и заможни хора, търсещи качество и престиж.