IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Трети топ-мениджър напуска Tesla за седмица

Вицепрезидентът по финансовите операции си тръгва заради действията на Илон Мъск

Трети топ-мениджър напуска Tesla за седмица

Трети високопоставен мениджър на компанията Tesla си тръгва само за седмица. Вицепрезидентът по международните финансови операции Джъстин Маканир ще напусне поста си на 7 октомври, съобщава агенция Bloomberg.

Трети топ-мениджър напуска Tesla за седмица

Маканир пристигна в Tesla през 2015 г., след като преди това беше финансов директор на Apple. Той е третият топ-мениджър, който напуска производителя на електромобили през последните няколко дни. Преди него си тръгнаха главният счетоводител Дейв Мортън, който изкара само месец в компанията, както и директорът на отдел „Човешки ресурси” Габриел Толедано.

Тези уволнения явно се отразяват на компанията, чиито акции спаднаха с 10%. Причината за тях са действията на шефа на Tesla – Илон Мъск, който наскоро обяви, че има намерения да превърне компанияа от публична в закрита и да изкупи всички акции. В крайна сметка това доведе до завеждане на дела срещу Мъск в САЩ, а Комисията по ценните книжа започна разследване срещу него.

„През последните няколко месеца Tesla загуби основни ръководители и това, заедно с неустойчивото поведението на Мъск дава на пазара усещане за нестабилност на компанията”, коментира анализаторът от агенция Nomura Instinet - Ромит Шах.

Трябва да се отбележи, че през втората четвърт на 2018 г. Tesla записа рекордни загуби. През първите три месеца те бяха 709,5 млн. долара, а през следващите три – 711 млн. долара.

Снимка: Tesla
 

Тагове: tesla
0 от 500
  • #4
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Някой хора пък са фенове на някаква марка без да са се возили, качвали, да не говорим за възможност за закупуване. Същите тези хора през зимата палят гуми за печките, но иначе по форумите са еколози и същото време тези еколози не се включват в "Да изчистим България".
  • #3
    6 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Някой хора много искат Тесла да фарлира, какви ли не измислени анализи се пишат. Шортърите пикаят газ.
  • #2
    8 rate up comment 6 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 5 години )
    "неустойчивото поведение на Мъск" - абе напишете си откачалщината на Мъск, какво го жалите :D
  • #1
    11 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Плъховете първи напускат потъващия кораб....