IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-надеждните компактни кросоувъри

Класацията на J.D. Power е за модели на американския пазар

Най-надеждните компактни кросоувъри

Американската независима изследователска агенция J.D. Power публикува поредната си класация за най-надеждните леки автомобили, представени на местния пазар. Този път в нея са включени само компактни (по американските стандарти) кросоувъри.

Най-надеждните компактни кросоувъри

Рейтингът е направен въз основа на броя проблеми, открити при автомобила. Сред тях са повреди на двигателя, ходовата част и трансмисия, неприятности с екстериора и интериора, както и с второстепенните системи на колата – електрически стъкла, чистачки, система за измиване на предния и задния прозорци, подгряване на седалките и др.

Лидери в класацията на J.D. Power при компактните кросоувъри са два модела, които не се продават в Европа - Buick Envision и Сhevrolet Equinox. След тях се нарежда Ford Escape, познат на Стария конинтент като Ford Kuga. Той изпреварва Honda CR-V и Jeep Cherokee, който получава ниска оценка за техническата част.

Най-надеждните компактни кросоувъри

В рейтинга следва Nissan Rouge (познат в Европа като X-trail), който би изпреварил Cherokee, ако не бяха по-ниските оценки на второстепенните системи. След него се нареждат още два японски модел - Mazda CX и Toyota RAV4.

Снимки: J.D. Power

Тагове: jd power
0 от 500
  • #2
    14 rate up comment 6 rate down comment
    GT ( преди 5 години )
    Не мога да разбера, защо ни занимават винаги с Американските класации, след като J.D Power си имат и Европейски класации ? Изобщо няма никакво значение за нас, тъй като нещата в различните континенти са различни по всики параграфи.
  • #1
    3 rate up comment 3 rate down comment
    none ( преди 5 години )
    Nissan Rogue/X-trail би имал 10 оценка за механичната част, ако от Нисан не продължава ха да упорстват с поставянето на CVT кутии. Хубавото е, че в БГ може да се поръча с ръчна кутия. Другият му проблем е инфотеймънта и малко по-ниското качество на материалите в салона в сравнение например със събрата му Рено Колеос.