IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault отбелязва 120-годишнина с иновативна инсталация

Марката почита най-забележителните модели в историята си

Renault отбелязва 120-годишнина с  иновативна инсталация

Френският производител Renault избра нестандартен начин, за да разкаже за историята на марката, която навършва 120 години. За целта е създадена иновативна инсталация, представяща емблематичните модели на Renault през различните десетилетия.

Renault отбелязва 120-годишнина с  иновативна инсталация

Устройството ще обиколи и български дилърства на марката до края на годината, като ще даде възможност на посетителите в тях да се запознят с любопитни факти от историята на Renault, както и с иновативните решения, които френския произодител налага в световото автомобилостроене.

В инсталацията са включите 29 емблематични модела на Renault. Сред тях е първият автомобил на французите - Renault Type A Voiturette от 1898 г., който първоначално не е предназначен за продажба. Още при представянето си той прави впечатление с лекотата и лесното си управление, като  събира голям брой поръчки и така се стига до основаване на компанията.

Сред забележителните модели е и Renault 4CV от 1947 г., който се се превръща в символ на свободата за Франция след Втората световна война. Автомобилът е харесван от работници, търговци и спортисти, като слоганът му е "Четири врати, четири седалки, двигател с четири конски сили". Именно 4CV помага за демократизирането на автомобилите в следвоенния период и става първият френски модел, от който са продадени над 1 млн. бройки.

Renault отбелязва 120-годишнина с  иновативна инсталация

От френската компания отбелязват и още един ревюлоционен за вревето си атомобил - Renault 16 от 1965 г. Това е първата кола с равен под и врата на багажника, като тя се отричава с огромен брой екстри като електрически прозорци, централно заключване и автоматична скоростна кутия.

Снимки: Renault.bg


 

Тагове: renault
0 от 500