IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota взима нови мерки срещу крадците

Колите на марката ще получат специални идентификатори

Toyota взима нови мерки срещу крадците

Автомобилите на Toyota и Lexus са сред „любимите” на крадците и затова компанията взима допълнителни мерки за защитата им. Благодарение на тях, подмяната на VIN-номерата ще стане невъзможна, а в същото време ще се улесни проверката на самите превозни средства.

Toyota взима нови мерки срещу крадците

За целта моделите на двата бранда ще получат специали идентификатори.  С тяхното поставяне дори номерът на рамата на автомобила да бъде подменен след кражбата, превозното средство ще може да бъде лесно идентифициано от съответните служби.

Новите идентификатори с PIN-код ще представляват миниатюрни точки с диаметър 1 мм, като те няма как да бъдат открити от невъоръжено око.  За да са свали информацията от тях, ще е нужен уред с многократно увеличение. Самите микроточки ще се поставят дори на елементи като педалите, дръжките на вратите, на компоненти от двигателя, на ауспусите и на много други места. Общото количество в автомобила може да достигне 10 000 точки.

Toyota взима нови мерки срещу крадците

Първият модел, който ще получи новата система, е Lexus ES. С нея ще бъде оборудва и компактният кросоувър Lexus UX, а след нова година микроточките ще се поставят на всички автомобили на Toyota.

Освен това всички модели на японския производител ще получат и подобрени защитни системи, които стандартно се поставят на автомобилите. Например, всъдеходът Toyota Land Cruiser 200 вече се предлага със специални датчици за наклон и теглене, както и с обемни датчици, които отчитат наличието на човек в салона. Също така централното заключване на модела вече е с двойна блокировка.

Снимки: Toyota
 

Тагове: toyota lexus
0 от 500