IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Kia ProCeed стана Shooting Brake с 5 врати

Моделът на корейците излиза на пазара с избор от 4 двигателя

Kia ProCeed стана Shooting Brake с 5 врати

Корейският производител Kia представи новия си модел ProCeed. Официалната премиера на машината в стил Shooting Brake с 5 врати ще се състои на автосалона в Париж през октомври, като в неговата основа е едноименният концептуален фастбек от 2017 г.

Kia ProCeed стана Shooting Brake с 5 врати

Новият Kia ProCeed е резултат от съвместната работа на германския дизайнерски център на марката и подразделенията, отговарящи за новите продукти и инженерния отдел на марката. Автомобилът се отличава с полегата линия на покрива, която плавно преминава във вратата на багажника. Задната част е напълно различна от тези на хечбека и комбито Ceed, които видяхме по-рано тази година.

Kia ProCeed стана Shooting Brake с 5 врати

ProCeed е построен на платформата K2 със специални настройки на окачването и по-твърди пружини. Разстоянието между двете оси е същото като останалите версии на модела и достига 2650 мм. В същото време машината е с 5 мм по-дълга и с 43 мм по-ниска от комбито. Пътният просвет е намален с 5 мм – до 134 мм. Обемът на багажника е 594 литра, което е с 31 литра по-малко от комбито Kia Ceed SW.

Гамата двигателя на новия модел се състои от 4 мотора. Най-малкият е 1,0-литров с турбо, развиващ 120 к.с. и 172 Нм, а над него е разположен 1,4-литров T-GDi със 140 к.с. и 240 Нм. Следва 1,6-литров дизел със 136 к.с. и 280 Нм (при варианта със 7-местна роботизирана скоростна кутия с два съединителя въртящият момент достига 320 Нм).

Kia ProCeed стана Shooting Brake с 5 врати

Топ-версията GT е получила 1,6-литров турбомотор, който развива мощност от 204 к.с. и 265 Нм въртящ момент. При нея скоростните на автоматичната кутия може да се сменят с лостчета, разположени на волана.

Kia ProCeed стана Shooting Brake с 5 врати

В оборудването на Kia ProCeed влизат информационно-развлекателна система със 7- или 8-инчов сензорен дисплей, премиум-аудиосистема JBL, фунция за безключов достъп, автоматично отваряне на багажника, система за избор на режим на движение, подгряване на предното стъкло, безкабелно зарядно за смартфони и подгряване на всички седалки.

Kia ProCeed стана Shooting Brake с 5 врати

Освен това „шутинг-брейкът” на корейците разполага със система зо поддържане на лентата на движение, която работи при скорост от 0 до 180 км/ч, адаптивен круиз-контрол, асистент за паркиране, система, предотвратяваща фронтален удар с функция за разпознаване на пешеходци и система за електронен контрол на устойчивостта с вектор на тягата.

Продажбите на Kia ProCeed в Европа ще стартират през първото тримесечие на 2019 г.

Снимки: Kia

Тагове: kia proceed ceed
0 от 500
  • #15
    3 rate up comment 0 rate down comment
    7-местна скоростна ( преди 5 години )
    (при варианта със 7-местна роботизирана скоростна кутия с два съединителя въртящият момент достига 320 Нм) ... охааа ...
  • #14
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Съгласен съм за Форд. Нагло копирали Астон Мартин, едно към едно. Това няма да заблуди никой, третокласна фирма, станала известна единствено с палачорското си качество.
  • #13
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Премиерата на колата ще е другия месец, нашите фантазьори, вече почнаха с изказванията на живо не било така, ами било еди си как.
  • #12
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Тойотаджиите насила се бутат при нас, във висшата лига, а още не могат да направят конглокентен модел на една Киа, да не говорим за Хюндай.
  • #11
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    А Новия Фокус! Чакайте то било новата ЧиКита, пусната специално за 91119. :))))
  • #10
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Точно пък на Форд, как не! С copy/paste от Астон мартин. Нещастници!
  • #9
    3 rate up comment 4 rate down comment
    ко ( преди 5 години )
    на живо няма нищо общо със снимките.някакво комби приличащо на форд фокус.иначе преди време изкочиха с някакъв футуростичен модел дето трябваше да е просийд...
  • #8
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Тази гаранция на КИА е пълна ботафория както и тази на повечето други производители. Проверено от личен опит! Възникне ли проблем се правят на интересни се чудят как да не ти ремонтират колата или ти да си платиш труда пък те да поемат частите и всякакви други смехории. Колкото по-малка е гаранцията и по-бързо се отърве човек от тези бастуни в официалния сервиз толкова по-добре.
  • #7
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Гаранцията на Киа си пада малко маркетинг повече отколкото истински бонус. Ако бяха толкова убедени в качеството щяха да дават толкова и на Хюндай.
  • #6
    7 rate up comment 1 rate down comment
    919 ( преди 5 години )
    Цените на Киа са по-ниски от тези на Хюндай,поне в БГ,което е странно,защото са един конгломерат,едни платформи дават,качеството е сходно,но киата дават по-голяма гаранция.Примерно,дадоха ми далеч по-добра оферта за Стоник,а Хюндай Кона беше с 6 хиляди по-скъп,еквивалентно оборудване.Така ,че това не вярвам на е над 40 хиляди базова цена,което за комби си е напълно приемлива оферта.За под 50 ще я вземеш но супер оборудвана,и с най-добрата гаранция която се дава на пазара.