IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нови мотори и фейслифт за Renault Kadjar

Освеженият кросоувър ще се появи в Париж

Нови мотори и фейслифт за Renault Kadjar

Освеженият Renault Kadjar ще дебютира на салона в Париж в началото на октомври с промени във външния вид и сериозни промени в гамата двигатели, с които се предлага популярният кросоувър.

Нови мотори и фейслифт за Renault Kadjar

При моторите голямата новина е появата в гамата на новия 1,3-литров турбо агрегат, разработен съвместно с Daimler, който ще се предлага в два варианта на мощност – 140 и 160 конски сили. И при двата варианта клиентите ще могат да избират между механична и EDC трансмисия, а от компанията обещават изобилие от въртящ момент още при ниските обороти.

Легендарният 1,5-литров dCi мотор, който също присъства в гамата, получава означението Blue dCi и ще отделя по-скромни количества азотен двуокис. Преди фейслифта този мотор се предлагаше във вариант 110 и 130 конски сили, а сега мощността му е 115 и 150 коня.

От Renault заявяват, че по-голямата част от клиентите на Kadjar са го избрали заради дизайна му и затова тук промените са много внимателни. В екстериора с нови форми са предната и задната брони, радиаторната решетка е станала по-широка и е получила повече хром. Мигачите са вече част от фаровете, а дневните светлини остават запазения знак на Kadjar, друга промяна е свързана с формата на фаровете за мъгла, които са квадратни, като досега бяха кръгли.

Нови мотори и фейслифт за Renault Kadjar

Отзад светлините са вече LED. Kadjar вече ще може да се поръчва с нови 17- и 19-инчови лети джанти, а към оцветяването на колата са добавени варианти на сивото, синьото и зеленото.

В интериора промените засягат отделни елементи – като дизайна на скоростния лост или оформлението или контролерите за управление на климатика, страничните стъкла и регулирането на страничните огледала. Облегалката между предните седалки е вече подвижна, а нишите във вратите за дребни предмети са станали по-големи.

Тагове: renault renault kadjar
0 от 500