IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Какво става, когато натиснеш спирачката при 200 км/ч (ВИДЕО)?

С поредната си безумна постъпка италиански пилот едва не уби съперник на пистата

Какво става, когато натиснеш спирачката при 200 км/ч (ВИДЕО)?

В неделя вечерта цял свят научи за 22-годишния мотоциклетен пилот Романо Фенати, който се състезава в Moto2 и се прочу с нелепата си постъпка по време на състезанието от световния шампионат на пистата „Мизано”. Фенати се изравни на правата със съперника си Стефано Манци, протегна се и стисна спирачката на мотора му, като цялата тази лудост се разви при скорост 200 км/ч.

Какво става като натиснеш спирачката при 200 км/ч (ВИДЕО)

Тимът на Фенати го уволни сравнително бързо, а преди това ФИМ го наказа за 2 състезания. Най-вероятно италианецът ще загуби и договора си с MV Agusta за 2019 г. Фенати публикува специално съобщение, в което се извинява на „целия спортен свят” и обяснява, че е постъпил „срамно” и дори обяснява, че „не е мъж”. Както и че за него повече няма място на пистата, което означава и край на кариерата му на пилот.

Какво става като натиснеш спирачката при 200 км/ч (ВИДЕО)

След това Фенати обяснява, че не е трябвало да реагира на провокациите, които най-вероятно са предхождали инцидента и признава, че критиките към него са справедливи, както и че „разбира” настроенията срещу него. За щастие Манци не падна, след като Фенати активира спирачката му, но последиците от инцидента можеха да са трагични.

След случката директорът на състезанието нареди на Фенати да бъде показан черен флаг, т.е той беше изваден от състезанието и дисквалифициран, а след това дойде и наказанието за 2 старта.

В тима му Marinelli Snipers се ослушваха до понеделник, когато след силната обществена реакция обявиха, че договорът му е анулиран заради „неспортсменско и опасно поведение”. Италианецът трябваше да напусне Marinelli Snipers в края на годината, тъй като вече подписа с Forward Racing, като сделката стана факт с подкрепата на мотоциклетния производител MV Agusta.

Президентът на MV Agusta Джовани Кастилиони нарече инцидента „най-тъжното нещо, което съм виждал в мотоциклетно състезание” и обеща, че ще скъса договора на Фенати. По-късно той поясни в Instagram, че ще направи всичко по силите си, за да не работи с Фенати, тъй като той не представлява ценностите, които са важни за марката.

Какво става като натиснеш спирачката при 200 км/ч (ВИДЕО)

Интересното е, че Фенати не за първи път прави простотии на пистата, но сега му се разминаваше сравнително леко. През 2015 той изрита от трасето свой съперник в Moto3 и се наложи да се извинява за постъпката си. Същата година Романо изгаси двигателя на свой колега преди симулация на старт, а през 2016 беше уволнен от тима си заради лоша дисциплина.

Случката с Манци беше предхождана от контакт между двамата, когато Манци се опита да изпревари Фенати. Тогава двамата се удариха, напуснаха трасето, загубиха много позиции, а Манци получи и наказание от директора на състезанието.

„Вярно е, че имаше контакт между нас два завоя по-рано, но нищо не може да оправдае реакцията на Фенати, жестът му говори сам за себе си”, обясни Манци, който кара за Forward Racing.

Тагове: moto2
0 от 500