IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford и Тръмп спорят къде да се произвежда Focus

Focus Active от Китай няма да го бъде на американския пазар

Ford и Тръмп спорят къде да се произвежда Focus

Президентът на САЩ Доналд Тръмп и Ford влязоха в интересен спор за това къде може и ще се сглобява компактния Focus Active, който ще остане последният представител на марката при леките коли на пазара в Щатите.

Ford планира да внася колите от Китай, но този план може и да не се реализира, тъй като администрацията на Тръмп наложи мита от 25% на колите, идващи от Китай като част от набиращата скорост търговска война между двете страни.

Ford и Тръмп спорят къде да се произвежда Focus

Тръмп коментира в Twitter, че във Ford са се отказали от вноса на Focus Active заради тарифите и допълни, че „това е само началото”, след което обясни, че сега „тази кола може да се сглобява в САЩ и Ford няма да плаща мито”.

Производственият патос на президента обаче беше порязан от мениджъра Комуникации във Ford, отговарящ за моделите в Северна Америка, Майк Ливайн. Той обясни, че за Ford няма икономическа логика да произвежда Focus Active в Щатите, тъй като компанията очаква по-малко от 50 000 продажби годишно в този конкурентен сегмент.

Пазарът в Щатите все повече се насочва към SUV моделите за сметка на традиционните седани и хечбек моделите, а производството на Focus за местния пазар преди 2 години беше прехвърлено в Мексико, сега е ред на Китай.

От гамата на леките коли в близко бъдеще Ford ще предлага на клиентите си само Mustang и може би Focus Active.

Снимка: Ford

Тагове: ford ford focus active
0 от 500
  • #1
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Андро ( преди 5 години )
    И кой точно в САЩ ще кара хечбек ? Тук се карат основно седани, комбита, пикапи, джипове, сувове, минивани и вани, но точно хечбека е с минимален пазарен дял.