IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

General Motors разработва революционно зарядно за електромобили

Само за 10 минути устройството ще осигурява пробег от 290 км

General Motors разработва революционно зарядно за електромобили

Електрическите автомобили стават все по-популярни в цял сят и тази тенденция ще продължи да се развива, тъй като автомобилните производители прозължават да пускат нови пазари, като подобравят техните характеристики.

General Motors разработва революционно зарядно за електромобили

Един от големите проблеми си остава пробегът, който е на път да бъде разрешен. Новите електромобили вече изминават по над 300 км с едно зареждане, което е сравнително приемлив показател за повечето шофьори. Те обаче трябва да се запасят с търпение, когато се стигне до ново зареждане на батериите на колите им.

Времето за него зависи както от модела, така и от самото зарядно устройство, но във всички случаи е доста голямо. Популярният в Европа Nissan Leaf, например, се нужда от 7,5 часа за зареждане. Има и система за бързо зареждане, която осигурява допълнителен пробег, но и нейното използване отнема поне 30 минути.

Инженерите на General Motors се опитват да отстранят именно този недостатък, като са готови с нова система за бързо зареждане. Подробности за нея засега не се разкриват, но се знае, че само за 10 минути тя осгурява допълнителен пробег от 290 км. Така тя ще превъзхожда технологията, използвана при бъдещото Porsche Taycan, която обещава добавяне на 100 км само за 4 минути.

Много важно е и друго – колко ще струва новата система на GM, като именно това ще се окаже и решаващият фактор за нейното евентуално използване.

Снимка: General Motors
 

Тагове: general motors
0 от 500