IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Бензиновите модели на Volkswagen също са манипулирани

В очертаващия се нов голям скандал са забъркани автомобили на Audi и Porsche

Бензиновите модели на Volkswagen също са манипулирани

Компанията Volkswagen все още се възстановява от скандала с манипулираните дизелови двигатели на своите модели, който избухна през есента на 2015 г., а сега е на път да се забърка в подобна ситуация и с бензиновите си автомобили.

Бензиновите модели на Volkswagen също са манипулирани

Според изданието Bild am Sonntag, инженери на Volkswagen са признали пред германските следователи, че някои бензинови модели на марката също са оборудвани с устройство, който манипулира тестовете за вредни емисии и разход на гориво. То е поставено и на коли на Porsche и Audi.

Вестникът се позовава на документите на прокуратурата в Мюнхен, според които още през ноември 2015 г. експерти на най-големия германския автомобилен производител са признали, че автоматичните скоростни кутии на Volkswagen, Audi и Porsche са имали програми за управление, които могат да влияят на данните за токсичността на изхвърляните газове. Така са били манипулирани показанията за съдържащия се в тях въглероден двуокис и са давани неверви данни за разхода на гориво.

През февруари 2016 г. вътрешно разследване в концерна е показало по какъв начин може да се активира програмата на скоростната кутия по време на проверка, за да даде лъжливите показания.

Бензиновите модели на Volkswagen също са манипулирани

Говорител на Volkswagen отказа да коментира твърденията, като заяви, единствено, че през последните месеци представители на компанията „активно са обсъждали с Федералната служба за транспортни средства проблема със скоростни кутиите”. И допълни, че производителят оказва пълно съдействие на разследването.

Ако подозренията се потвърдят, това ще доведе до нов удар върху концерна, който трябва да плати 27 млрд. долара заради скандала с дизеловите двигатели. Немското издание припомня, че в Европа данъкът на автомобилите зависи именно от нивата на вредните емисии, които те отделят.

Снимки: Volkswagen

Тагове: volkswagen
0 от 500
  • #9
    23 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Народен автомобил се казва, защото дими и трови всички от народа по равно - няма богати няма бедни, всичко кашля и припада.Сега *** ще се покрие за 1 седмица пак и после малко помалко ще започне да писука, че и другите видиш ли били лъжели. Това е типично българско оправдание ... да ама аз защото и другите ...
  • #8
    22 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Отдавна го говоря, че няма начин само нафтовите им печки да са манипулирани.Най-накрая го установиха и това.Също така го говоря, че тази фабрика за лъжи не се ли затвори измамите им никога няма да спрат. Съдадени са с лъжа от министерството на пршпагандата на фашистите и продължават все така.Дори самото им име "народен автомобил" е лъжа.
  • #7
    21 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Заради "патриоти" като всички мишоци в БГ най-използваната функция в колата ми е вътрешна рецирколация на въздуха... Повече от 80% от колите по пътя са по-стари от моята дали аз замърсявам повече?!
  • #6
    33 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    "Дано и децата ти да могат да си "пеят", без да страдат от някакви белодробни заболявания..." За съжаление и моите, и твоите може да страдат от това, но проблема не е само в VW и останалите лужливи производители, а в човечеството като цяло.Това което зависи от мен е да подържам колата и катализатора, за да е в норми, за разлика от 99% от пикльовците драскащи в този сайт, които нямат търпение да махнат филтъра си за твърди частици на дизела, за се "отпуши" мама и дърта...
  • #5
    16 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Не може да бъде.
  • #4
    32 rate up comment 9 rate down comment
    Auto ( преди 5 години )
    "Колкото и да сеправите на оригинални, аз ще си карам 2.0T quattro-то ще си пея..."Дано и децата ти да могат да си "пеят", без да страдат от някакви белодробни заболявания...
  • #3
    7 rate up comment 46 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Колкото и да сеправите на оригинални, аз ще си карам 2.0T quattro-то ще си пея...
  • #2
    36 rate up comment 8 rate down comment
    .. ( преди 5 години )
    Не думай... Никой няма да се сети, че такова нещо е възможно в тази компания.
  • #1
    46 rate up comment 10 rate down comment
    1111 ( преди 5 години )
    Сега защитниците на VAG са на ход, почвайте с обясненията как всички го правели