IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Бензиновите модели на Volkswagen също са манипулирани

В очертаващия се нов голям скандал са забъркани автомобили на Audi и Porsche

Бензиновите модели на Volkswagen също са манипулирани

Компанията Volkswagen все още се възстановява от скандала с манипулираните дизелови двигатели на своите модели, който избухна през есента на 2015 г., а сега е на път да се забърка в подобна ситуация и с бензиновите си автомобили.

Бензиновите модели на Volkswagen също са манипулирани

Според изданието Bild am Sonntag, инженери на Volkswagen са признали пред германските следователи, че някои бензинови модели на марката също са оборудвани с устройство, който манипулира тестовете за вредни емисии и разход на гориво. То е поставено и на коли на Porsche и Audi.

Вестникът се позовава на документите на прокуратурата в Мюнхен, според които още през ноември 2015 г. експерти на най-големия германския автомобилен производител са признали, че автоматичните скоростни кутии на Volkswagen, Audi и Porsche са имали програми за управление, които могат да влияят на данните за токсичността на изхвърляните газове. Така са били манипулирани показанията за съдържащия се в тях въглероден двуокис и са давани неверви данни за разхода на гориво.

През февруари 2016 г. вътрешно разследване в концерна е показало по какъв начин може да се активира програмата на скоростната кутия по време на проверка, за да даде лъжливите показания.

Бензиновите модели на Volkswagen също са манипулирани

Говорител на Volkswagen отказа да коментира твърденията, като заяви, единствено, че през последните месеци представители на компанията „активно са обсъждали с Федералната служба за транспортни средства проблема със скоростни кутиите”. И допълни, че производителят оказва пълно съдействие на разследването.

Ако подозренията се потвърдят, това ще доведе до нов удар върху концерна, който трябва да плати 27 млрд. долара заради скандала с дизеловите двигатели. Немското издание припомня, че в Европа данъкът на автомобилите зависи именно от нивата на вредните емисии, които те отделят.

Снимки: Volkswagen

Тагове: volkswagen
0 от 500
  • #19
    13 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    ВАГи,знаем, че Дошо ти е вътре! Много навътре ти е влязъл. Кажи нещо за тази новина! кажи за любимците си нещо. Друг път си много словоохотлив, а сега мълчиш по темата. хАмериканците ли пак нещо са решили мръсно да направят или са замесени други сили. Нещо за световна конспирация да кажеш?Я кажи и другите как лъжат. Повтори го още 10 пъти и дано сам си повярваш, защото няма кой друг!
  • #18
    9 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Е точно пък VAG не е възможно! Не го вярвам това, че са манипулирали. Тук виждам конспирация, а дори може извънземните да са го направили. И в крайна сметка всички лъжат. Нещо пропуснах ли VAGонетки мамини сладки?А да и к0медията нарочно ги пускала тези новини, за да се чувствате обидени, нали, че така не може. А когато половината новини на първата страница са за VAG и го възхваляват си умирате от кеф нали? Да, обачето тази новина е действителността и това е състоянието на жалките VAG!
  • #17
    4 rate up comment 8 rate down comment
    Кодошо ( преди 5 години )
    Преди колко време Дошко ви каза, че кара стар църцивик с още по-стар дизел от астра!?Ама сега е минал на "ново рено" - от тея със спряното следствие на проглокатурата за манипулации на емисиите ...Факт!
  • #16
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Ари е К-та, ко търсити конспирации в автокомедията. Жегнахте се, че голфо не е премиум ли кво
  • #15
    26 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Германия се тресе цялата от тези скандали. което радио да пусна, който вестник да отворя за това пишат и се вайкат как може точно народната кола да ги е лъгала и тровила толкова години.От днес имаме и нов скандал. Oт вчера по радиото говорят, че и БМВ също са в кюпа. Открили са и при тях манипулации и софт, който да лъже. Глобили ги само 10 млн евро завалиите. Бълха ги ухапала. Днес в Зюддоиче цайтунг, Ханделс блат, Фокус и Билд чета за поредните немски скандали. Немско, а? Мошеници пълни!
  • #14
    10 rate up comment 3 rate down comment
    До К ( преди 5 години )
    Напълно си прав! Другата статия по-долу е, че моделите на PSA покриват всичките норми! Сега и там ще се започне една.... "Двама се карат - трети печели!" / "Разделяй и владей!"Тоя сайт е подобен на някои съботно-неделни ТВ предавания, дето разнасят хорските скандали и така печелят!
  • #13
    16 rate up comment 4 rate down comment
    K ( преди 5 години )
    Мдам, а от аутомедиа знаят кои статии са най-хапливите и пускат точно такива, нарочно да може ние докато си спорим за едни същи глупости всеки ден, те да генерират трафик и посещения :-) .... и те такаскоро очаквам класация за надежност на автомобили и немци и японци да се захапят...там е най-голямата препирня :-)
  • #12
    17 rate up comment 3 rate down comment
    VAG ( преди 5 години )
    Ама те всички го правят. Ама батериите на теслата са вредни. Ама тойотата е грозна. Ама таката възглавниците. Ама на съседа дето се чупи японката. Ама немския престиж. И те такива след малко :)
  • #11
    8 rate up comment 2 rate down comment
    до AUTO ( преди 5 години )
    Като карашот сервиза и до сервиза не забравяй да сипваш масло!
  • #10
    12 rate up comment 6 rate down comment
    Дошо ( преди 5 години )
    Преди колко време ви казах?