IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Бензиновите модели на Volkswagen също са манипулирани

В очертаващия се нов голям скандал са забъркани автомобили на Audi и Porsche

Бензиновите модели на Volkswagen също са манипулирани

Компанията Volkswagen все още се възстановява от скандала с манипулираните дизелови двигатели на своите модели, който избухна през есента на 2015 г., а сега е на път да се забърка в подобна ситуация и с бензиновите си автомобили.

Бензиновите модели на Volkswagen също са манипулирани

Според изданието Bild am Sonntag, инженери на Volkswagen са признали пред германските следователи, че някои бензинови модели на марката също са оборудвани с устройство, който манипулира тестовете за вредни емисии и разход на гориво. То е поставено и на коли на Porsche и Audi.

Вестникът се позовава на документите на прокуратурата в Мюнхен, според които още през ноември 2015 г. експерти на най-големия германския автомобилен производител са признали, че автоматичните скоростни кутии на Volkswagen, Audi и Porsche са имали програми за управление, които могат да влияят на данните за токсичността на изхвърляните газове. Така са били манипулирани показанията за съдържащия се в тях въглероден двуокис и са давани неверви данни за разхода на гориво.

През февруари 2016 г. вътрешно разследване в концерна е показало по какъв начин може да се активира програмата на скоростната кутия по време на проверка, за да даде лъжливите показания.

Бензиновите модели на Volkswagen също са манипулирани

Говорител на Volkswagen отказа да коментира твърденията, като заяви, единствено, че през последните месеци представители на компанията „активно са обсъждали с Федералната служба за транспортни средства проблема със скоростни кутиите”. И допълни, че производителят оказва пълно съдействие на разследването.

Ако подозренията се потвърдят, това ще доведе до нов удар върху концерна, който трябва да плати 27 млрд. долара заради скандала с дизеловите двигатели. Немското издание припомня, че в Европа данъкът на автомобилите зависи именно от нивата на вредните емисии, които те отделят.

Снимки: Volkswagen

Тагове: volkswagen
0 от 500
  • #29
    7 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Че са лъжливи к0nелета, това е вярно.Но че са десетилетия напред пред японските по качество на интериора, инфотейнмънт, комфорт, рафинираност и пътно поведение - и това е вярно.
  • #28
    12 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Колкото повече ровят, толкова повече мирише!
  • #27
    18 rate up comment 6 rate down comment
    K ( преди 5 години )
    Отговарям на някой по-долу - не харедвам VW, и преди и сега. За мен са безлични автомобили и винаги са били такива. Aко се съди по прочуването на J.D Power в Германия, наградата тази година в компактния клас вярвате или не отиде при Мазда 3. Бяха сложили тук същата класация, но за Америка, там пък беше последна. Голфа е далеч назад, явно и Германиците вече не си го харесват.
  • #26
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Фолк с японски ваген ( преди 5 години )
    Закривай ВурстВаген!
  • #25
    8 rate up comment 10 rate down comment
    Друг анонимен ( преди 5 години )
    Троши,Теа "наготово купени" марки май бяха пред фалит, преди VW-групата да ги купи, финансира и обнови за да са това което са в момента! Ламборгини, Бентли и особено Бугати! Кола за 5млн? и вече авансово продадена!!Догато оня лакмус на трошота, LFA още се продава, 10 години след производството му, само дето няма кой да купи!И теа твои вагенски приказки дошко, стават само за детската градина, хоремага или комедийни сайтове като тоя тук!
  • #24
    9 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Докато ФВ продължават да ръсят големи приказки за хибриди и ел машини, отдолу всичко си е същото.
  • #23
    13 rate up comment 8 rate down comment
    Край ( преди 5 години )
    Аз си мислех че немците изостават с технологиите след като няма немски смартфон, немски телевизор смислена немска ел. кола или хибрид па то те оказа че са наблегали на софтуера.
  • #22
    9 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    ВАГи,коментирай статията! Стига си отклонявал темата! Партенките за финансовото състояние на мошениците ги знаем. Дай конкретно по темата. Това за бързи и луксозни ВАГени ги дрънкай в детската градина. Това са готово купени марки и колите, които са бързи и луксозни не са немски дефакто. Така, че мълчи или по темата нещо кажи!
  • #21
    14 rate up comment 11 rate down comment
    Друг анонимен ( преди 5 години )
    Троши, всички знаем, че VW-групата ви влезна мнооо навътре - най-бързите спортни коли, най-луксозните и представителни, най-продаваните - всичко е в Групата!И хамериканце, и оризаре насреща да тичат пак не могат я стигна!И кво остава - да просят по проКУРатурски некое и друго милионче ! VW - Групата е мощна финансово, не като ониа адвокатчета от рено, и ще им даде да са развиват!А за теб троши - да джафкаш по комедиантските сайтчета, гледайки как кервана на VW-групата върви ли, върви, върви (виж рекламата на костенурката още от 60-те години на миналия век)!
  • #20
    7 rate up comment 5 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    Ахахахахахахаха!Бахахаххаха!