IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-добрите и най-лошите премиум SUV според британците

Експертите препоръчват най-много Audi Q7, съветват да се избягва покупката на Infiniti QX70 и Maserati Levante

Най-добрите и най-лошите премиум SUV според британците

Британците от Whatcar? направиха класация на най-добрите и най-лошите премиум SUV, които се продават на световния пазар. Интересното е, че четири от десетте места сред най-добрите заемат модели на Land Rover. Като се има предвид обаче, че компанията основно произвежда точно такъв вид автомобили, това не е изненада.

Най-добрите и най-лошите премиум SUV според британците

Моделите на  Land Rover са похвалени за големия си офроуд потенциал и богатото оборудване, но се отбелязва и високата им цена в сравнение с конкурентите. Bentley Bentayga изненадва с луксозния си интериор и стайлинг, но като се има предвид цената му, човек едва ли очаква да получи нещо друго.

Най-добрите и най-лошите премиум SUV според британците

За най-добър премиум SUV обаче е посочен Audi Q7. "Той е релаксиращ е за шофиране, комфортен за возене и ефикасен на пътя, а салонът му е достатъмно луксозен за да се конкурира с модели, които струват два пъти повече. Освен това Q7 е също така много практичен, като предлага повече от достатъчно място за семействата и багажа им", отбелязват британците.

Класацията за най-добрите SUV изглежда така: 1. Audi Q7, 2. Land Rover Discovery, 3. Volvo XC90, 4. Audi SQ5, 5. Range Rover Sport, 6. Range Rover Velar, 7. Range Rover, 8. Bentley Bentayga, 9. BMW X5 и 10. Mercedes-AMG GLC 43.

Най-добрите и най-лошите премиум SUV според британците

Как обаче стои въпросът с тези всъдеходи, които британските експерти съветват да бъдат избягвани? Всъщност, посочени са само два модела. Infiniti QX70 се отличава от тълпата благодарение на екстравагантния си външен вид, но в салона е доста тясно, вози твърдо, а освен това цената му е висока, а поддръжката - скъпа. Maserati Levante, въпреки че разполага с богато оборудване и е просторен, не отговаря на емблемата с тризъбеца заради шумния си дизелов двигател и твърдото возене.

Снимки: Производителите

Тагове: suv
0 от 500