fallback

Шефът на McLaren обясни за липсата на SUV модел

Британците не искат да харчат милиарди за един автомобил

McLaren е една от малкото компании, които не произвеждат, а и не планират да представят на пазара SUV модели, което означава, че пропускат страхотни печалби от този растящ в цял свят сегмент. Но главният изпълнителен директор на McLaren Майкъл Флюит обясни пред Automotive News защо компанията няма намерение да се отказва от спортните модели и по-точно – защо не планира SUV возила. „Не съм против SUV моделите, просто McLaren не прави такива коли – заяви Флюит. – Когато McLaren решава дали да реализира един модел, той трябва да покрие три семпли теста: да е точната кола за нас и за клиентската ни база, да имаме технологиите, за да създадем най-добрия автомобил в класа и да печелим пари от него. „Един SUV модел ще се отрази негативно на имиджа ни на производител на суперавтомобили – допълни Флюит. – Това е свързано с първия тест. Второ, не разполагаме с технологиите, за да създадем най-добрия SUV. Може ли да си представите колко ще струва, за да създадем по-добър автомобил от Range Rover или Cayenne, ще трябва да инвестираме милиарди. И трето, след такава инвестиция, този модел няма как да носи пари, няма да печелим от него. Затова и SUV моделите не са подходящи за McLaren.”

Тагове: mclaren
fallback
  • #8
    eso ( преди 5 години )
    се ползва като джип? 99% от тях фучат по магистралите и ядат гумите като вафли. Като проходимост също е доста далеч от истинските джипове. Накрая излиза че не е нито едното нито другото един безсмислен автомобил който единственото и заради което се купува масово е вижте ме кой съм аз, пък и сега са на мода нали ама иначе сме загрижени и за екологията?
  • #7
    eso ( преди 5 години )
    Браво на Макларън че не се подвеждат по модата с тези глупави сандъци. За мене повечето от т.нар SUV автомобили са една голяма безсмислица. Освен с цел показност нямат кой знае какъв реален смисъл в тях. Примерно БМВ Х5 - най-популярния като го сравним със седана 5та серия ще е много по икономичен, по бързо ускоряващ с по-добра аеродинамика оттам и по-ниско ниво на шум в купето, седана е и много по-комфортен и тн. да не изброявам. Някой ще каже да ама Х5 е джип и колко време от времето се ползва
  • #6
    Анонимен ( преди 5 години )
    няма как да стане сув със средно разположен двигател и висок център на тежеста ще щесщесе върти като пумпал
  • #5
    Стефан ( преди 5 години )
    Прави са, в завода на порше в Цуфенхаузен има една табела - "Последната кола която ще направим ще е спортна. Фери Порше" - жалко за мечтите на човека...
  • #4
    de ( преди 5 години )
    "Един SUV модел ще се отрази негативно на имиджа ни на производител на суперавтомобили"по-ясно няма как да се каже :) евала че не се мятат безразсъдно като други.
  • #3
    Wane ( преди 5 години )
    1333251251, по-голяма глупост не можа ли да измлислиш?
  • #2
    1333251251 ( преди 5 години )
    McLaren трудно може да се нарече автомомобилен производите, по-скоро дизайнерско студио. Няма как да претендираш да си производител на коли и да нямаш свой двигател в гамата си, първо купуваха от Даймлер-Бенц, сега VRH-овете на Нисан.McLaren е тунинг студио, което прави само своите купета, но не е автомобилен прозиводител, защото са неспособни да направят най-важните компоненти - двигателя и скоростната кутия.
  • #1
    Гошо ( преди 5 години )
    На mclaren гамата от автомобили е изключително ограничена, те продават единствено супер коли със средно разположен двигател и задно предаване. Различават се само стайлинг и характеристики, но реално могат да привлекат само клиенти, търсещо такъв тип автомобил.
fallback
Последни