IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault кръсти новия си кросоувър Arkana

Моделът с форми на купе ще дебютира първо в Русия

Renault кръсти новия си кросоувър Arkana

Renault потвърди премиерата на новия си кросоувър в С-сегмента, който получава името Arkana и ще дебютира точно след седмица на автомобилния салон в Москва.

Renault кръсти новия си кросоувър Arkana

Компанията публикува и снимка на багажника на новия модел, като изображението подсказва, че бихме могли да очакваме дизайн, близък до този на Megane IV. Прототипи на Arkana на няколко пъти бяха засичани по време на тестовете, като формите на кросоувъра показват, че става въпрос за модел, който ще прилича на BMW X4. Френският модел ще е по-малък и най-вероятно ще е близък по размери до популярния Renault Kadjar.

Renault кръсти новия си кросоувър Arkana

Arkana ще е глобален модел, като беше потвърдено, че продажбите му ще стартират първо в Русия, а моделът ще излезе на пазара през 2019 година. Първоначално производството на Arkana ще стартира в завода на Renault в Москва, където ще се сглобяват бройките за местния пазар, а по-нататък моделът ще бъде лансиран и на други пазари, като се смята, че с предимство е Китай.

Renault кръсти новия си кросоувър Arkana

Едва ли ще е изненада, ако Arkana получи интериора на Kadjar с малки промени, като е почти сигурно, че инфотейнмънт системата и управлението на климатика ще са идентични. Много анализатори във Франция очакват, че първата серия, тази, която е предназначена за Русия, ще излезе на пазара с по-евтини и твърди пластмаси, тъй като компанията ще търси по-евтини решения за местния пазар, но за Европа моделът ще е по-различен, стига да се появи на Стария континент.

Тагове: renault renault arkana
0 от 500