IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият роудстър на BMW не успя да се скрие

Първи снимки на серийното Z4 във версия M40i изтекоха в интернет

Новият роудстър на BMW не успя да се скрие

Премиерата на новото поколение на роудстъра BMW Z4 (индекс G29) е предвидена за 23 август по време на конкурса за дизайн в Пебъл Бийч. Снимки на автомобила във версия M40i обаче изтекоха в Instagram.

Новият роудстър на BMW не успя да се скрие

Фотографиите не са с особено високо качество, но все пак роудстърът е заснет от всики страни. От снимките става ясно, че серийният модел до голяма степен ще повтаря концептуалния прототип, представен преди години. Определено се забелязва сходство и с италианския роудстър Fiat 124 Spider, но вероятно на официалните изоражения баварецът ще изглежда по-солидно.

Новият роудстър на BMW не успя да се скрие

Засеега официални технически детайли за лодела липсват, но се очаква под капака на BMW Z4 M40i да бъде поставен редови 6-цилиндров турбомотор с мощност 360 к.с. и 500 Нм. В този варианти роудстърът ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,5 секунди, а максималната скорост ще бъде ограничена на 250 км/ч. В оборудването на модела ще влязат адаптивни амортисьори, електронноуправляема блокировка на диференциала и усилени спирачки.

Новият роудстър на BMW не успя да се скрие

По-слабата версия - sDrive30i, ще получи бензинов турбодвигател с 4 цилиндъра и обем 2,0 литра. Неговата мощност ще бъде около 280 к.с. Именно този вариант ще излезе и първи на пазара, като цените му ще стартират от около 50 000 долара. Версията с 6-цилиндров мотор ще започва от 70 000 долара. И двата двигателя са съчетани с 8-степенна автоматична скоростна кутия.

Снимки: Instagram

Тагове: bmw z4 m40i
0 от 500
  • #10
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Илиев555 ( преди 5 години )
    Нека бъдем честни докато не излезнат официални снимки а не тези които са обработени по един или друг начин не е много уместно да се дават такива коментари .
  • #9
    2 rate up comment 1 rate down comment
    112 ( преди 5 години )
    Бъбреците по-големи от фаровете. Малко несиметрично ми изглежда.
  • #8
    5 rate up comment 9 rate down comment
    BMW = GARBAGE ( преди 5 години )
    Mazda MX5 е най добрия роудстър в света!Чисто нова струва само 40 000 лева а платформата позволява страхотен тунинг. От предишните генерации втора ръка има префектни запазени бройки направо за без пари.Има стотици фирми които предлагат готови тунинг пакети и то супер достъпно. Например само със един турбо кит за 3000 долара и Маздата става 250 коня при тегло малко над 1000 кг.
  • #7
    6 rate up comment 4 rate down comment
    bibendum ( преди 5 години )
    Като му сменят решетката отпред и сложат една емблема на Мерцедес си изглежда точно като SLK.
  • #6
    4 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    това мазда фиат бмв тойота ли етъжно няма дизайнери няма идеи
  • #5
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Маn ( преди 5 години )
    Има лека заигравка с Фиат-а отпред, НО колата трябва да се види на живо, така по снимки само си чешаме езиците. На мен ми харесва страшно много, представям си на живо.
  • #4
    9 rate up comment 8 rate down comment
    Sergio ( преди 5 години )
    Не....Това въобще не прилича на фиат р124 кабрио.Нищо общо няма... само кожата му е одрал!Поредни поздравления за дизайн екипа в Мюнхен.
  • #3
    5 rate up comment 3 rate down comment
    iliev555 ( преди 5 години )
    Тези снимки са обработени допълнително , но когато се разкрият официално ще видите ,че има много детайли които за сега остават скрити дори отпред фаровете да напомнят в известна степен модел на фиат на официалното представяне ще има разлика от това което виждате в момента .
  • #2
    9 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    хмм не изглежда много добре...
  • #1
    12 rate up comment 4 rate down comment
    Охо бохо ( преди 5 години )
    Аха, аха да го объркаме с Фиат, поради тези фарове, капак и прдна пропорционалност.BMW стегнете се