IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електрическото бъдеще на Формула 1 е в ръцете на един човек

Босът на Формула Е Алехандро Агаг трябва да позволи това да се случи

Електрическото бъдеще на Формула 1 е в ръцете на един човек

Някогашният технически директор на Ferrari Рос Браун, който след това последователно извървя пътя от собственик на отбор до спортен директор на Формула 1 обяви, че в бъдеще световният шампионат може да мине на електрическо задвижване. Браун не се ангажира с точна прогноза и се задоволи с очаквания, че това може да стане след „пет, десет години или когато това стане необходимо”.

И това далеч не е еретична мисъл за феновете на Формула 1, които вече преглътнаха 1,6-литровите V6 мотори, работещи с две хибридни системи, чиято обща мощност отива към 1000 конски сили.

Електрическото бъдеще на Формула 1 е в ръцете на един човек

Проблемът е, че вече има световен шампионат с едноместни електрически формули и той си е гарантирал статута на единствена такава надпревара под шапката на ФИА. Това обяви създателят и главен изпълнителен директор на Формула Е Алехандро Агаг, който поясни, че до 2039 година Формула Е ще е единственият шампионат с електрически формули.

А ако Формула Е и ФИА удължат сделката си, като Агаг обясни, че не вижда причина това да не стане, във Формула 1 ще трябва да чакат още дълго време. Или да преговарят с него, за да могат да използват електрическо задвижване.

Агаг вече успя да направи силно впечатление на важните клечки във Формула 1 и световния моторен спорт. Той създаде от нулата Формула Е, шампионатът навъртя 4 сезона, интересът към него расте, състезанията са в някои от най-големите и интересни градове в света, а автомобилните производители и спонсорите буквално се тълпят на входа на Формула Е. И Жан Тод, президентът на ФИА гледа на Формула Е като на любимото си дете.

„Рос заяви, че Формула 1 може да стане електрическа в следващите 10 години, но истината е друга – това не може да стане – беше категоричен Агаг. – Формула Е има ексклузивна сделка с ФИА за това да е електрическият шампионат на федерацията, договорът е за 25 години,а от него са минали едва 4.”

И както винаги, след поредното си силно изказване, Агаг отново обясни, че Формула Е все още е твърде малка в сравнение с Формула 1, че двата шампионата не се конкурират, но пък идеално се допълват.

Може би Рос Браун вече не е на същото мнение.

0 от 500
  • #5
    2 rate up comment 3 rate down comment
    NN ( преди 5 години )
    Откога мнение по дадена тема е мрънкане?Отделно всеки си има видение за нещата,що касае Ф1 негативите са доста,вас щом си ви кефи тази пародия гледайте си я.Негативния коментар е против видиотяването на всеки аспект от живота ни.Ако не сте забелязали..или главите са ви в гъ... или ЕГН то ви е от преди 15 години.
  • #4
    7 rate up comment 3 rate down comment
    младен ( преди 5 години )
    До рамбоИ те не знаят за какво мрънкат ама мрънкане да има.
  • #3
    12 rate up comment 4 rate down comment
    Рамбо ( преди 5 години )
    Какви *** какви 5 лева бе пичове. Миналогодишните болиди счупиха почти всички възможни рекорди, а тазгодишните са средно с по 1,5-2 секунди по-бързи, от година насам двигателите на мерцедес постигат над 50% термална ефективност. Говорим за 1,6л двигатели с над 1000 конски сили, които без проблем издържат по 6-7 състезателни уикенда. Не знам какво мрънкате, честно
  • #2
    5 rate up comment 7 rate down comment
    NN ( преди 5 години )
    Много изчерпателно написано ,аз отдавна не гледам ф1..спрях като си замина най-великия,нито Маса нито Райконен нито Алонсо ,мкар да имаше хубави моменти с него.А откак сложиха бръмбара в консерва..съвсем.С удивление установих този сезона че са сложили някви рамки пред пилота..безумна грозотия.Изпуснах да ги гледам на живо с осмаците..сега Бог да ги прости..Една ера си замина.Полазиха ни геймърите,джендърите иполитиката.
  • #1
    5 rate up comment 14 rate down comment
    пародията формула Е ( преди 5 години )
    Долу ръцете от Ф1! Кой НОРМАЛЕН човек гледа пародията, наречена формула е, та тъпите електички, нямат сила да пръднат! Формула 1 мине ли на ток, се самоубиват сами! Ако това някога се случи, оставам фен само на моторните спортове, където няма електрички! джендърите си налагат повсеместно джендърските простотии и сакатите електрички, това е като да опитват да налагат ***, пред секса с другия пол! Айде няма нужда, вие си карайте на че,кии!