IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen представи „дом на колела”

Двуетажният кемпер Grand California излиза на пазара

Volkswagen представи „дом на колела”

Компанията Volkswagen представи двуетажен дом на колела. Той носи името Grand California, като е построен на базата на модела Crafter. Автомоблиът дебютира на изложението за кемпери в Дюселдорф, където точно преди година еше показана и неговата концептуална версия.

Volkswagen представи „дом на колела”

Дължината на машината достига 6 метра, а разстоянието между двете оси е 3,6 метра. Височината на кабината е 2,2 метра. Зад предните кресла, които се въртят на 180 градуса, е разположена гостна с маса, а зад нея има малка баня с душ, тоалетна и шкафче.

Светлината в банята се гаси и пуска автоматично, благодарение на датчици за движение. Температурата на душа може да се регулира, а обемът на бойлера е 110 литра.

До банята е разположена кухня с два котлона и фурна. Има и различни щкафчета и рафтоме за съхраняване на различни вещи, както и 70-литров хладилник. В задната част на салона е поставен голям креват. Като опция се предлага „втори етаж”, където може да се разположат още две спални места. Тогава височината на кемпера достига 3 метра.

Volkswagen представи „дом на колела”

Като опция за автомобила се предлага и допълнителна система за отопление, специални поставки за велосипеди, както и за друга екипировка, необходима за къмпингуване.

Снимки: Volkswagen

Още снимки - в галерията горе

0 от 500