IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

И в Mazda лъгали за разхода и вредните емисии

Suzuki и Yamaha също са хванати с фалшиви данни

И в Mazda лъгали за разхода и вредните емисии

Японската автомобилна компания Mazda стана поредната фирма от индустрията, която е давала неверни данни за пробега на своите модели и вредните емисии, които те отделят. Според информация на Nikkei Asian Review властите в Япония вече разследват поредния случай на подаване на неверни данни, идващ след тези на Nissan и Subaru.

И от Mazda лъгали за разхода и вредните емисии

Докладът за резултатите от разследването трябва да бъде публикуван днес, като се очаква, че в него с подобни резултати ще се озове и Suzuki. Разследващите са изпробвали автомобили, подбрани на случаен принцип при последната им проверка за качеството в заводите.

В последните няколко години японската автомобилна индустрия беше разтърсена от поредица скандали, свързани с това, че производителите редовно фалшифицират данните за разхода на гориво и вредните емисии на моделите, които предлагат на пазара.

Скандалите стартираха през 2016 с първите разкрития за Mitsubishi и Suzuki, а ако сега Suzuki отново се озове в групата на виновните, това ще е тежък удар върху репутацията на компанията. След първите разкрития автомобилните компании стартираха собствени вътрешни разследвания за разхода на гориво и отделяните вредни емисии, като в Mazda вече откриха такива фалшифицирани данни.

По същия модел такива признания направиха Subaru и Nissan, като в случая на Nissan се оказа, че тази практика може да е започнала още отпреди над 30 години.

След избухването на „Дизелгейт” на Volkswagen през есента на 2015 година отделните държави започнаха да затягат контрола над информацията за разхода на гориво и вредните емисии, идващи от автомобилните компании и съвсем скоро стана ясно, че коректните данни са по-скоро изключение, а не правило в индустрията.

Очаква се, че в днешният доклад на японското Министерство на земята, инфраструктурата и транспорта освен Mazda и Suzuki, ще се появи и информация и за Yamaha.

Снимка: Mazda

Тагове: suzuki mazda yamaha
0 от 500