IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

И в Mazda лъгали за разхода и вредните емисии

Suzuki и Yamaha също са хванати с фалшиви данни

И в Mazda лъгали за разхода и вредните емисии

Японската автомобилна компания Mazda стана поредната фирма от индустрията, която е давала неверни данни за пробега на своите модели и вредните емисии, които те отделят. Според информация на Nikkei Asian Review властите в Япония вече разследват поредния случай на подаване на неверни данни, идващ след тези на Nissan и Subaru.

И от Mazda лъгали за разхода и вредните емисии

Докладът за резултатите от разследването трябва да бъде публикуван днес, като се очаква, че в него с подобни резултати ще се озове и Suzuki. Разследващите са изпробвали автомобили, подбрани на случаен принцип при последната им проверка за качеството в заводите.

В последните няколко години японската автомобилна индустрия беше разтърсена от поредица скандали, свързани с това, че производителите редовно фалшифицират данните за разхода на гориво и вредните емисии на моделите, които предлагат на пазара.

Скандалите стартираха през 2016 с първите разкрития за Mitsubishi и Suzuki, а ако сега Suzuki отново се озове в групата на виновните, това ще е тежък удар върху репутацията на компанията. След първите разкрития автомобилните компании стартираха собствени вътрешни разследвания за разхода на гориво и отделяните вредни емисии, като в Mazda вече откриха такива фалшифицирани данни.

По същия модел такива признания направиха Subaru и Nissan, като в случая на Nissan се оказа, че тази практика може да е започнала още отпреди над 30 години.

След избухването на „Дизелгейт” на Volkswagen през есента на 2015 година отделните държави започнаха да затягат контрола над информацията за разхода на гориво и вредните емисии, идващи от автомобилните компании и съвсем скоро стана ясно, че коректните данни са по-скоро изключение, а не правило в индустрията.

Очаква се, че в днешният доклад на японското Министерство на земята, инфраструктурата и транспорта освен Mazda и Suzuki, ще се появи и информация и за Yamaha.

Снимка: Mazda

Тагове: suzuki mazda yamaha
0 от 500
  • #18
    10 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Да, БМВ като ви прави истински спортен автомобил - ама то всичко е на японците.А като става въпрос за лъжи - ама то немците ни бяха съюзници. Брех, брех...Ти много хитра, *** ?
  • #17
    6 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Немжеш да пишеш грешни данни просто ей така, защото не ги пишат производителите, а тестващите органи в съответната държава...Ех ***, Ганьоооо....
  • #16
    11 rate up comment 8 rate down comment
    112 ( преди 5 години )
    Всички лъжат но само VW обраха пешкира...
  • #15
    4 rate up comment 21 rate down comment
    ФАКТ! ( преди 5 години )
    Нормално нали японците бяха съюзници на немците като две капки вода са лъжците.
  • #14
    15 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    помпаха гуми Митсубиши и те фалираха, вече ги купи Дачия.Останалите направо грешна информация дават, без да пишат софтуер, направо лъжат в лицето.
  • #13
    13 rate up comment 8 rate down comment
    До дриша японското ( преди 5 години )
    Хахахаха, японската сила, точка по въпроса имало, леле колко болни тука...
  • #12
    15 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    В последната година от тази фирма идват само лоши новини. Посредствена работа.
  • #11
    7 rate up comment 19 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Пак ще кажа: Има две компании в света и това Хонда и Тойота! Точка по въпроса.
  • #10
    12 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Ени помпат гуми, други пишат софтуер и слагат асфалт кадмий и т.н.Всеки си избира подхода...
  • #9
    14 rate up comment 9 rate down comment
    до долната джапанка ( преди 5 години )
    Тъпаку..с кухото канче не можеш да проумееш...нивата за емисии каквито и да са са несъвместими с модрен двигател вече.няма евро няма мевро.Едни други другари искат да анатемосат ДВГ като остарял за да проправим път на една друга тесларска технология.Да изчезнат всички сервизи, части и прочее..и да се пренастрой цялата индустрия към зависимост от ток и интернет технология.Дамм прекалено си зелен да стоплиш за дългата ръка на една тъмна сила.Що твоята кола каква е ?или нямаш ? леле вело-педо!