IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Dacia няма да прави по-голям SUV от Duster

Такъв модел би се оказал прекалено скъп за румънската марка

Dacia няма да прави по-голям SUV от Duster

SUV-ата може и да са най-търсени в Европа в момента, но Dacia е наясно, че не може предложи по-скъп от Duster модел. Румънската марка се наслаждава на огромен ръст на Стария континент през последните години, благодарение на достъпни и по-евтини автомобили, като малкия хечбек Sandero и всъдехода Duster. Тя е това, което бе Skoda през 90-те и началото на новия век, а компанията-майка Renault е решена да се придържа към печелившата рецепта през идните години.

Dacia се отказва да прави голям SUV

В интервю за  Autocar шефката на британското подразделение на Dacia Луиз О'Съливан отхвърли идеята за по-голям SUV над Duster. Причината е съвсем проста: един по-голям модел ще се окаже твърде скъп за философията на бранда, а именно - по-достъпни автомобили. Това решение има смисъл, като се има предвид, че по-скъп модел би подтикнал хората да потърсят автомобили от по-луксозна марка, като Renault например. Носеха се слухове за така наречена Grand Duster с по-дълго междуосие и 7-местен салон, но явно такъв модел няма да има.

Както се знае, моделът Duster бе актуализиран преди няколко месеца, когато бе представен подобрен 1,5-литров турбодизелов двигател Blue dCi с 5 конски сили повече от двете версии на четирицилиндровия мотор. Сега той се предлага с мощност от  95 и 115 коня, като по-малката версия е снабдена с допълнителни 30 Нм въртящ момент до общо 240 Нм. При другата конфигурация той си остава 260 Нм. Скоро се очаква моделът да бъде снабден и с нова мултимедийна система.

Снимка: Dacia

Тагове: suv dacia duster
0 от 500