IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Opel Insignia получи нов двитател

1,6-литровият бензинов мотор отговаря на най-строгите еконорми

Opel Insignia получи нов двитател

В близко бъдеще германският автомобилен производител Opel ще бъде принуден да прехвърли моделите си върху модулната платформа на групата PSA. За флагмана Insignia, чието второ поколение бе представено едва миналата година, това обаче няма да стане скоро. Германците оборудваха модела с нов бензинов двигател, който отговаря на всички съвременни и дори бъдещи екологични стандарти.

Opel Insignia получи нов двитател

Въпросният двигател има обем от 1,6 литра, турбокомпресор, директно впръскване на горивото, както и филтър за твърди частици (GPF), който му позволява да отговаря на най-строгите изисквания на стандарта Euro 6d-TEMP, който влиза в сила в ЕС през септември 2019 г.  Мощността на двигателя е 200 конски сили при 5500 об/мин, а въртящият момент достига 280 Нм в диапазона от 1650 до 4500 об/мин.

Opel не разкрива други характеристики на двигателя, като степен на сгъстяване и геометрията му, но в моторната гама на компанията има подобен с аналогични параметри - този от серията SIDI Ecotec с индекс A16SHT, показан през 2012 г. Той има същата мощност и въртящ момент, и се монтира на Astra J, Astra K, Opel Cascada и Opel Zafira Tourer.

Двигателят има геометрия от 79,0×81,5 мм, съотношение на сгъстяване 9,5:1 и система за директно впръскване на горивото. Очевидно, именно той е бил модифициран от германците до прословутия екостандарт. Сред другите особености е, че има чугунено "дъно" и алуминиева "глава". Работи в съчетание с 6-степенна механична и 6-степенна автоматична скоростна кутия.

Opel Insignia получи нов двитател

Обявеният разход на гориво е на ниво от 8.3-8.6 л за модификацията Insignia Sports Tourer в градския режим и 5.3-5.6 л. в извънградски цикъл. Двигателят ще бъде достъпен и за модификациите Grand Sport и Country Tourer. Ускорението от място до 100 км/ч за всички модификации ще бъде 7,7 сек, максималната скорост - 235 км/ч. Заедно с новия двигател Insignia ще получи и подобрена 8-инчова мултимедийна система.

В Бължария цените на Insignia Grand Sport с новия двигател стартират от 50 771 лв. Тази година продажбите на Insignia са много по-добри от миналото: ако в периода януари-май 2017 г. бяха реализирани 23 127 бройки, през същия период тази година европейските дилъри на марката продадоха 33 862 (+ 46%).

Снимки: Opel

Тагове: opel insignia
0 от 500