IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda Civic Type R събори и рекорда на „Ещорил” (ВИДЕО)

Хот-хечът постигна целта си - 5 най-добри постижения на европейски писти

Honda Civic Type R събори и рекорда на „Ещорил” (ВИДЕО)

Пилотът от световния шампионат за туристически автомобили (WTCR) Тиаго Монтейро постави нов рекорд за най-бърза обиколка с автомобил с предно предаване на пистата „Ещорил”. Португалецът завъртя кръга за 2 минути и 1,84 секунди, като подобри най-доброто постижение, което беше на предишното поколение на модела – 2 минути и 4,08 секунди.

Honda Civic Type R събори и рекорда на „Ещорил” (ВИДЕО)

Постижението  е част от мероприятието Type R Challenge 2018, чиято цел е да се запише най-доброто постижение на 5 известни европейски писти. По думите на Монтейро, новият Civic Type R е много стабилен в завоите, като  прилича на истински състезателен автомобил, с който след това можеш да се прибереш у дома.



Рекордът е завръщането на трасето за Монтейро, който миналата година направи тежка катастрофа в Китай и лекарите все още не му позволяват да се състезава, тъй като не си е възвърнал напълно периферното зрение. Португалецът е една от големите звезди на Honda в световния пистов шампионат за туристически автомобили (WTCR) и може би това е прелюдия към завръщането му към състезанията.

„Ещорил” е петото европейско трасе, на което Honda Civic Type R постави рекорд. По-рано хот-хечът записа най-добри постишения на „Силвърстоун” (Вбр), „Спа-Франкоршан” (Бел) и „Манукир” (Фр). Още през април миналата година хот-хечът на Honda счупи и рекорда на „Нюрбургринг” (Гер), след като премина Северна дъга за 7 минути и 43,8 секунди.

Honda Civic Type R събори и рекорда на „Ещорил” (ВИДЕО)

Под капака на автомобила е поставен 2,0-литров бензинов мотор от семейството VTEC Turbo. Мощността на агрегата е 320 к.с. и 400 Нм въртящ момент. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 5,7 секунди, а максималната скорост е 272 км/ч.

Снимка и видео: Honda

Тагове: honda civic type r
0 от 500