IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-надеждните японски двигатели в историята

Тези три мотора се отличават с изключителна здравина и носят на тунинг

Японските автомобили са на почит на всички световни пазари, и то най-вече заради издръжливите им двигатели. Експертите от изданието OAnews са се заели с трудната задача да определят трите най-качествени и най-надеждни мотора, предлагани от производителите от Страната на изгряващото слънце.


Най-надеждните японски двигатели в историята
 
  
На първо място в тази класация попада силовият агрегат Honda K20 VTEC. Този 2,0-литров мотор развива мощност от 225 к.с., като се поставя на модела Honda Civic Type-R. По-късно двигателят е използван и за британския Lotus Elise, а негова разновидност се среща и на някои модели на Lada.
  
  
Най-надеждните японски двигатели в историята
  
  
Втората позиция е за Nissan SR20VET. Неговите паспортни данни показват, че той може да развие 276 к.с. Едно от основните му достойнства е, че тази мощност може да бъде увеличена и затова моторът е един от любимите на тунинг-специалистите. Промените по агрегата по никакъв начин не се отразяват на неговата издържливост.
  
  
Най-надеждните японски двигатели в историята


Трети са нарежда Toyota 2JZ-GTE, който се е превърнал в легенда благодарение на универсалните си качества. От този мотор специалистите са „изцеждали” дори 1000 к.с., като са оставали поразени от неговата устойчивост. Двигателят се поставя предимно на „напомпаните” версии на моделите на Toyota.

Той е предпочетен пред други два не по-малко надеждни агрегата на същия производител - Toyota 3S-GTE и Toyota 3UZ-FE. Първият от тях е създаден с помощта на специалисти от компанията Yamaha, докато вторият е познат от моделите на луксозния бранд Lexus.


Снимки: Производителите

0 от 500
  • #8
    52 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    двигатели на волво и сааб тия кои бяха ако са толкова надежни защо ли и двете прехвалени компании не съществуват за един приятел питам
  • #7
    51 rate up comment 2 rate down comment
    Achtung ( преди 5 години )
    Редакцията, кой е този модел на Лада с двигател от Хонда, май объркахте щата?!? Ако беше Нисан щях да замижам ама Хонда.....
  • #6
    66 rate up comment 4 rate down comment
    iliev555 ( преди 5 години )
    На тойота супра двигателя е чудо и до ден днешен такова нещо не са пускали след този агрегат.Без проблем носи напомпване до 1500 коня, считам този двигател за най доброто от япония създаденото пре 90-те години на миналия век, наред с него поставям и двигателя на нисан гтр старото поколение от 90-те.
  • #5
    44 rate up comment 14 rate down comment
    none ( преди 5 години )
    Прочетете отзиви за двигателите им във Формула 1 в момента за да разберете за какво говоря. Не става дума дали мотора е с турбо или не. Нисан имат много добри двигатели с турбо. Хонда направиха най-добрите си двигатели, след като първо бяха такива и във Формула 1. Там се тестват неща много от които после влизат и в масово производство. Ако ги подобрят драматично може и да не позная, но за момента няма такава "опасност" ;)))
  • #4
    89 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    На прима виста се сещам за още 10-тина японски двигатели с пословичната си здравина и надеждност.Да не говорим, че който и японски двигател да вземеш няма да сбъркаш. Хората наистина ги правят добре. Единствените, които можеха да им се опрат по надеждност бяха шведските от Волво и Сааб. Но тези марки за съжаление отдавна ги няма на картата по производство на ДВГ.Единствените, които все още произвеждат качествени автомобили са японците.
  • #3
    74 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    И по какво съдиш, че новите турбо мотори на Хонда няма да попаднат в класацията?Добрите и надеждни мотори са си такива и с турбо и без турбо. Вярно е, че турбото съкращава живота на агрегата, но не толкова, че добрият мотор да се превърне в лош. Виж, скапаните мотори и с турбо и без си остават такива. Особено немците обичат да слагат турбини на скапани агрегати и да ги пробутват заради повечето коне, но същите са с много ограничен ресурс и хората после ревът от тях.
  • #2
    46 rate up comment 43 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Реално погледнато двигателите на Хонда са от Лада.
  • #1
    52 rate up comment 10 rate down comment
    none ( преди 5 години )
    Новите турбо мотори на Хонда със сигурност няма да попаднат в тази класация. Двигателя от статията заедно с 2.2 дизела им са легендарни, но за новите им двигатели тепърва ще се пише по форумите. Нисан и досега си правят добри бензинови двигатели, които не са особено икономични, а няма да се учудя Тойота и досега да го поставят двигателя от статията на някой "нов" модел.