IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Армения опростиха глоби на шофьорите за 28 млн. долара

Парламентът прие законопроект за амнистия, който засяга 5-годишен период

В Армения опростиха глоби на шофьорите за 28 млн. долара

Парламентът на Армения прие законопроект за амнистия на неплатените глоби, наложени на шофьорите за нарушение правилата за движение по пътищата в периода от 1 януари 2012 г. до 31 декември 2017 г.  Амнистията ще обхване 150 000 административни протокола, изготвени за нарушения, установени с технически средства, и 700 000 протокола, съставени от Пътна пълиция.

В Армения опростиха глоби на шофьорите за 28 млн. долара

Още на 23 май арменската полиция внесе изменения в политиката за привеждане на водачите към административна отговорност за нарушаване правилата за движение. В някои случаи шофьорите ще бъдат освобождавани от плащането на глоби за нарушения, които не са довели до тежки последствия, не са станали пречка за трафика или не са създали аварийни ситуации.

В резултат на амнистията ще бъдат опростени глоби в размер на 13,7 млрд. арменски драма, което прави около 28 500 000 долара. "Арменската полиция се надява, че промяната в политиката ще увеличи отговорността на шофьорите, а полицейските служители няма да бъдат принудени отново да засилват контрола върху безопасността по пътищата", отбелязаха от пресслужбата на местното МВР.

0 от 500
  • #1
    6 rate up comment 4 rate down comment
    видимите резултати ( преди 5 години )
    А у нас поръчаха още 56 лазерни радара, които в комбинация с често срещаните, *** ограничения на извънградско са невероятно добра комбинация за крадливата ченгесарско-герберастка ***! За чии сте сложили ограничение 70 км на новия път към Сл Бряг? А 50 км ограничение след Сарафово, към Поморие? Душевно болни ли сте, или толкова си можете, *** с фуражки!