IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Следващият Rapid ще е съперник на VW Golf

Skoda има сериозни планове за компактния модел

Следващият Rapid ще е съперник на VW Golf

Skoda има сериозни планове за компактния си модел Rapid, който възроди популярното име през 2012 година. По-късно се появи и версията Spaceback – нещо средно между хечбек и комби, а през 2017 моделът претърпя лек фейслифт.

Следващият Rapid ще е съперник на VW Golf

„Присъствието ни в този пазарен сегмент е доста скромно – призна маректинг шефът на Skoda Ален Фаве пред списание Autocar. – С актуалния Rapid Spaceback не успяхме да убедим купувачите, че искаме да участваме сериозно на този пазар.”

Skoda се опитва да наложи нов модел между успешните Fabia и Octavia, като вторият модел е на платформата на Golf – MQB, макар чешката кола да е по-голяма от германския си съперник. Повече от логично е да очакваме, че следващият Rapid ще е хечбек, който да е пряк пазарен съперник на VW Golf.

„Новият Rapid няма да има версия комби, тъй като комбито на Octavia носи много продажби на модела – обясни Фаве. – Що се отнася до дизайна Rapid ще е съперник на Golf, а Octavia ще си остане класически седан. Нашият съперник на Golf ще е Rapid, а и така клиентите вече няма да бъркат Rapid с Octavia.”

Компактният чешки модел ще използва платформата MQB A0 като на VW Polo и най-вероятно ще се задвижва от бензинови TSI мотори с обем 1 и 1,5 литра и може би ще получи и 1,6-литров TDI.

Тагове: skoda skoda rapid vw golf
0 от 500
  • #18
    3 rate up comment 1 rate down comment
    до Карачо ( преди 5 години )
    явно си карал от "новите" vag на по 20+ години..Я си купи една нова шкода па пак го кажи това..По темата: Рапида е добре изглеждаща и вероятно надеждна кола, но не е на нивото на голф откъм шумоизолация, екстри, окачване и мотори.
  • #17
    1 rate up comment 1 rate down comment
    поршету ( преди 5 години )
    Абе я си купето по едно ново порше хилияди бали пари ама по яко от дачията все пак, като изпуснеш газове веднага засмуква ароматизатора умен.
  • #16
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Йордан ( преди 5 години )
    За служебни са перфектни, заедно с Дачия.3хРапида + 1 Октавия вече минаха 100000 и четирите и не са мръднали.За лична разбира се CR-V-то или BMW 3er.
  • #15
    5 rate up comment 5 rate down comment
    Карачо ( преди 5 години )
    Манете ги тея трошляци!Не се занимавайте, ако искате да спите спокойно и да не ги мислите!Откакто сложих чертата на ВАГ групата забравих какво е това сервиз, магазин за авточасти и автоморги с части втора употреба. Все едно една торба с пясък ми падна от раменете. Вече тръгвам спокоен на където и да е, а не както преди на тръни и мисъл с какво ще бъда изненадан по време на пътуването.Сега, като се замисля явно съм билголям мазохист, за да търпя това нещо аз да служа на колата, а не обратното.
  • #14
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Хем Фолк с Ваген, хем кола, т.е. едно нищо!Още ли има балъци да ги купуват тези трошляци?
  • #13
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Хем Голф, хем Поло. Нещо, като нищо.
  • #12
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Не е вярно това за Шкодите дето го пишете, че са много здрави. Всичко е евтинджос и с лоша сглобка. Влезте във форума на Шкода и четете мнения на собственици на чисто нови Октавии. И от колите и от сервиза има доста негативни мнения.
  • #11
    8 rate up comment 2 rate down comment
    de ( преди 5 години )
    "Три пъти чета статията и нищо не разбрах. Как така ще е съперник на Голф"Трябва да разбереш концепцията на Шкодите - тя е прави по-големо на базата на по-малките.. Октавията е с размер на Пасат *** е на базата на голф, сега рапида ще е с размерите на голф ама на базата на поло. та те така.. аз лично не харесвам този тип подлъгване да го нареча..
  • #10
    3 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Шкода винаги са били по-качествени и по-добри автомобили от фолксваген във всяко едно отношение и най-вече по надеждност. Фолксваген и ауди са любимците на автомонтьорите, а всичките им части са с програмиран живот. Шкода поне донякъде засега се опазва от мошеничествата измамниците фолксваген. Искате качествен фолксваген? Купете си шкода.
  • #9
    10 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Няма как да се мери с Голф. Той и Логана е на платформа на Клио, разтеглена във всички посоки. Стана голяма, но нищо повече. Не се получи добра кола за шофиране- къс ход на носачите на голямо шаси, ужасна друсалка, повече усуква платформата, малки гуми. От нищо нещо не става. Рапида е дори по-зле.