IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Следващият Rapid ще е съперник на VW Golf

Skoda има сериозни планове за компактния модел

Следващият Rapid ще е съперник на VW Golf

Skoda има сериозни планове за компактния си модел Rapid, който възроди популярното име през 2012 година. По-късно се появи и версията Spaceback – нещо средно между хечбек и комби, а през 2017 моделът претърпя лек фейслифт.

Следващият Rapid ще е съперник на VW Golf

„Присъствието ни в този пазарен сегмент е доста скромно – призна маректинг шефът на Skoda Ален Фаве пред списание Autocar. – С актуалния Rapid Spaceback не успяхме да убедим купувачите, че искаме да участваме сериозно на този пазар.”

Skoda се опитва да наложи нов модел между успешните Fabia и Octavia, като вторият модел е на платформата на Golf – MQB, макар чешката кола да е по-голяма от германския си съперник. Повече от логично е да очакваме, че следващият Rapid ще е хечбек, който да е пряк пазарен съперник на VW Golf.

„Новият Rapid няма да има версия комби, тъй като комбито на Octavia носи много продажби на модела – обясни Фаве. – Що се отнася до дизайна Rapid ще е съперник на Golf, а Octavia ще си остане класически седан. Нашият съперник на Golf ще е Rapid, а и така клиентите вече няма да бъркат Rapid с Octavia.”

Компактният чешки модел ще използва платформата MQB A0 като на VW Polo и най-вероятно ще се задвижва от бензинови TSI мотори с обем 1 и 1,5 литра и може би ще получи и 1,6-литров TDI.

Тагове: skoda skoda rapid vw golf
0 от 500
  • #8
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Разликата между Рапид и Фабия е, че Рапида е на старата платформа, от първата Фабия, и няма никаква шумоизолация. На всякъде е ламарина. И във вратите няма.
  • #7
    10 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Три пъти чета статията и нищо не разбрах. Как така ще е съперник на Голф, след като там е Октавия!? И второ, на платформа А0 (Поло) няма как да бъде съперник на Голф. Попаравете ме ако греша, но така пише. От друга страна Фабия е на същата платформа...!? Нямала продажби Рапид. Нормално, колата е смотана. Дачия Логан е цяла клласа над нея. И хотрата я предпочитат.
  • #6
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Рапида щял да конКУРира Гоуфа, а той си е чисто Поло с по-големи размери.Пак са тръгнали да ловят шарани с гола кука. Представят го, като бюджетен Гоуф, а то е Поло.Пак шмекерлъци, пак.Винаги съм казвал и пак ще повторя, че докато има балъци, то и Фолк с Ваген ще го има. Те други не купуват от селската марка.
  • #5
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Сегашния Рапид е малко безмислен за малко по-малко пари взимаш малко по-оборудвана Фабия комби с горе-долу същата практичност. И за малко повече пари взимаш Октавия която е много повече кола. В други сайтове по темата добавят че и Окативята ще се доближи до Д сегмент за да не стане конглокент с Рапида
  • #4
    5 rate up comment 1 rate down comment
    123 ( преди 5 години )
    Абе бачи Кико, от други източници научаваме, че модела се заменя и ще бъде преименуван, т.е. рапид няма да се казва след 2020 ще му мислят друго име като съперник на Golf
  • #3
    5 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Това няма да спаси Фолксваген от фалит
  • #2
    10 rate up comment 7 rate down comment
    none ( преди 5 години )
    Ще трябва да се постараят повече с новият Рапид, щото сегашният отвътре е отвратителен китайски евтинчос. Дори Дачия не изглежда толкова зле отвътре, а Клио е светлинни години пред него. Не е без значение и факта че това си е Поло отвсякъде, но ще го позиционират срещу Голф. ФВ-ски му работи ;)
  • #1
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    то това няма ли да е голф с емблема на шкода