IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

АвтоВАЗ представи новия си флагман

Моделът Vesta Sport получи двигател със 145 к.с.

АвтоВАЗ представи новия си флагман

Най-големият руския производител – АвтоВАЗ, представи новия си флагман. Това е „напомпана” версия на модела Vesta, която е получила добавка Sport към името си.

АвтоВАЗ представи новия си флагман

От стандартния седан новата модификация се отличава по оригиналната предна броня, допълнителния заден спойлер и сниженото с 16 мм окачване (пътният просвет при Vesta Sport е 162 мм). Автомобилът е получил разширени калници, дифузьор на задната броня, сдвоени тръби на изпускателната система и 17-цолови джанти с нископрофини гуми.

Инженерите на компанията са преработили и шасито, за да бъде постигната по-добра управляемост. Някои от неговите елементи са подменени или усилени, освен това Lada Vesta Sport може да се „похвали” и с нова спирачна система с увеличени дискове.

АвтоВАЗ представи новия си флагман

Под капака на автомобила ще бъде поставен 1,8-литров бензинов двигател, чиято мощност е увеличена от стандартните за Vesta 122 к.с. до 145 к.с. Максиманият въртящ момент е 187 Нм. Агрегатът е получил нови разпределителни валове, пренастроена система за регулиране на фазите на газоразпределение и променена изпускателна система.

Моторът се съчетава с 5-степенна механична скоростна кутия, като Vesta Sport не може да се прохвали с кой знае какво впечатляващо ускорение от 0 до 100 км/ч. Според информациите до момента, за това упражнение седанът ще се нуждае от 9,6 секунди.

АвтоВАЗ представи новия си флагман

В списъка с оборудване на Lada Vesta Sport влизата електронна система за стабилизация със спортни настройки, свтодиодни фарове, седалки с комбинация от плат и кожа и специално осветление в салона.

Снимки: АвтоВАЗ

Тагове: sport lada vesta
0 от 500
  • #11
    0 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Поредната безаналогова машина в Русия :):)
  • #10
    3 rate up comment 8 rate down comment
    fwq ( преди 5 години )
    Това си е чисто Renault. Руснаците не участват много отдавна, нито в разработването на двигатели, нито в дизайн, нито нищо. Руснаци само я сглабят, защото са най-евтината работна ръка.
  • #9
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    като е флагман , що не и сложиха решетка като на 7-цата
  • #8
    8 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Ranault Symbol, Made in Russia Чудо голямо
  • #7
    5 rate up comment 5 rate down comment
    KLASIKA ( преди 5 години )
    Това е!Едно време това бяха най-мощните коли с тези конски сили,но бяха леки и създаваха удоволствие!А сега?!? Все по-мощни,но и зверски тежки,заоблени ,криви и грознти и караш уж бързо и нещо уж се кефиш ,но ти липсва нещо и ти се повдига,защото се чудиш защо не ти е кеф,а уж всичко е точно и мощно......,а то е защото караш напомпан Боиг 357 и ти е гадно ,защото не кеф!-това е зановите *** коли!Тази Лада ни връща назад когато Голф беше лек и перфектен с 110 к.с.и супер кеф!а сега динозаври
  • #6
    12 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Личи си, че западняк е пипнал.
  • #5
    12 rate up comment 10 rate down comment
    Might ( преди 5 години )
    С тези два ауспуха на тея 145 кс. си точно наточено селско БМВ 316iНикой нормален интересуващ се от шофиране човек няма да си купи със собствените си пари такова нещо.Рено е по-добра алтернатива.
  • #4
    14 rate up comment 2 rate down comment
    adajk ( преди 5 години )
    Стандартната версия е с 15кс. по мошщна от най-мощната Дачия Логан и не виждам причина да не я предпочета, а е и с доста повече екстри..
  • #3
    4 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Маторя е атмосферен бензин под 2 литра. Къде ще ползва 6-та.Аз съм с 1.8 бензин на подобен размер кола и при 100 км/ч съм на 2500 об/мин. На 140 км/ч / максимума за България / съм на 3500 и не е дискомфортно.
  • #2
    12 rate up comment 8 rate down comment
    ime ( преди 5 години )
    Толкова ли не можаха дасложат 6 степенна кутия? Вече не сме 1987 година!