IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan и Italdesign оцениха специалния GT-R на милион долара

Суперколата със 720 коня ще излезе на пазара в ограничена серия

Nissan и Italdesign оцениха специалния GT-R на милион долара

Компанията Nissan все пак ще пусне в отраничена серия юбилейната суперкола GT-R50, която е разработена съвместно с ателието Italdesign. Автомобилът е посветен на 50-годишнината на модела и на италианското ателие, като цената му ще бъде 1,05 млн. щатски долара.

Nissan и Italdesign оцениха специалния GT-R на милион долара

Машината е получила впечатляваща каросерия със златисти елементи, различен капак и променени въздухозаборници, скосено задно стъкло, светодиодна главна оптика и променени задни светлини.

Nissan GT-R50 се задвижва от модернизиран 3,8-литров туин-турбо V6, развиващ 720 к.с. и 780 Нм въртящ момент. Това е с 65 к.с. и 87 Нм повече отколко при двигателя на стандартния GT-R. Почти всички елементи на мотора, в това число турбините, както и горивните системи, са преработени.

Премиерата на суперколата ще се състои по време на Фестивала на скоростта в Гудууд, Великобритания тази седмица. Тиражът на юбилейния атомобил ще бъде 50 бройки.

Снимка: Italdesign


 

Тагове: nissan gt-r italdesign
0 от 500