fallback

Bugatti пуска хиперавтомобил за 5 милиона евро

От специалната версия Chiron Divo ще бъдат произведени 100 бройки, всички вече са продадени

Френският производител на луксозни и спортни автомобили Bugatti обяви датата на дебюта на новата си хиперкола, чиято цена е 5 млн. евро. Моделът Chiron Divo ще бъде показан пред широката публика по време на Concours d'Elegance в Пебъл Бийч, Калифорния, на 26 август.Новият хиперавтомобил на Bugatti е специална версия на Chiron и компанията смята да произведе от него само 100 бройки. Дори при цена от 5 милиона евро моделът вече е продаден, което е типично за подобни коли.В Chiron Divo инженерите на компанията са обърнали специално внимание на ускорението, заради което е пострадала максималната скорост. Моделът ще ускорява от място до 100 км/ч за по-малко от 2,5 сек и до 200 км/ч за 6,5 сек, и ще вдига 385 км/ч. За сравнение, максималната скорост на "обикновения" Chiron е 420 км/ч.Съвсем наскоро - на автомобилния салон в Женева през пролетта, Bugatti показа новата версия Chiron Sport (на снимките). Хиперавтомобилът има много детайли от карбон, подобрени амортисьори и нов заден диференциал. Колата е оборудвана с турбодвигател W16 с обем 8 литра, който осигурява максимална мощност от 1500 к. с.Снимки: Bugatti

Тагове: bugatti chiron
fallback
  • #9
    Анонимен ( преди 5 години )
    Стърчащите уюове от централната конзола, доста грозно изглеждат! Изообщо не впечатлява интериора, на тая хипер -прехвалена грозотия! Аве боли *** шмайзера за извращенията на милиардерите!
  • #8
    Демха Чеврем ( преди 5 години )
    Голям праз. Aхнед Мерчев и Бош Киров-младши продават много по-евтина, по-бърза, по-мощна, по-лека, по-съвременна, по-яка... по-по-най хипер кола. Какви са тия скапани бугатита, ве? Всеки шейх се вози на Алиено Арканум!!!
  • #7
    D[V01D] ( преди 5 години )
    Баце Ваньо дали не се чувства малко прецакан, а? :D
  • #6
    Ваньо Алексиев ( преди 5 години )
    От днес спирам да плащам заплати.
  • #5
    A1 ( преди 5 години )
    В Саудитска Арабия има 5хил.принца роднини на кралското семейство,при увеличение на барел петрол със десет американски цента само за съответния ден тяхната печалба е 50млн.евро САМО за този определен ден.
  • #4
    Анонимен ( преди 5 години )
    това е чудо на техниката и апотеоз на автомобилния инженерен гений - спор няма !ама за какъв *** си купува подобно нещо?колко вече трябва да се чудиш за какво да си харчиш парите, че да ги дадеш за купчина ламарина ?за колко по смислени неща могат да се похарчат тия пари.....тотално сбъркан свят -ТОТАЛНО - ама края му се вижда - майката природа ще се погрижи !лошото е че тия с парите ще оцелеят без да са си научили уроците
  • #3
    Анонимен ( преди 5 години )
    Кат' го пуснат за 10 милиона евро, е тогава ше си го купим!!! За сега още ми е евтино!
  • #2
    Анонимен ( преди 5 години )
    За толкова пари не трябва ли да е ултраавтомобил?5 милиона евро за хиперавтомобил не са ли множко?
  • #1
    Ра$$$ово Ломско ( преди 5 години )
    Аз пък, некъде мернах китайска реплика на Bugatti, не помня кой модел точно, за 5 хил. $. Изобщо не се отличава и много се замислям - реално 85% от хората изобщо няма да направят разлика!!
fallback
Последни