IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кой седи зад проекта за българската хиперкола?

Засега всичко е само картинки и бъдещи намерения

Кой седи зад проекта за българската хиперкола?

Само ден, след като стана ясно, че българска компания планира да направи хиперкола с мощност 5221 к.с., излязоха и подробности за екипа, който е в основата на амбициозния проект.

Кой седи зад проекта за българската хиперкола?

Фирмата Alieno действително е регистрирана в село Слащен, а работилницата се намира в съседното Туховища. Компанията е основана през 2015 г. от Ахмед Керчев, който е напълно реален човек. На официалния сайт на фирмата е изложен 17-страничен прес-релийз, в който се разкриват всички подробности за бъдещата електрическа хиперкола.

Тест-пилот на компанията е известният бизнесмен Иван Киров (на долната снимка вляво) – синът на Киро Киров, собственик на холдинга „Киров АД”, който в миналото бе най-големият дистрибутор в България на машини и инструменти за строителството, дървообработването и металообработването. През 2009 г. Киров беше отвлечен срещу откуп, а след освобождаването му компанията фалира.

Кой седи зад проекта за българската хиперкола?

В средата на снимката е собственикът на Alieno – Ахмед Пирчев, а вдясно – главният дизайнер на компанията Енчо Енчев.  Двамата заедно с Киров в случая позират по време на Webit.Festival Europe 2018, който се проведе в София в края на месец юни.
В момента компанията действително приема поръчки за хиперколата, като срокът за производство е между 18 и 30 месеца. Самият модел струва 750 000 евро във версията с най-малка мощност и 1,5 млн. евро за тази с най-голяма.

Самата кола обаче си остава само на картинки, като няма макет в реални размери, камо ли готов прототип. Собственикът на Alieno е купил германски промишлен робот Kuka, който е поставен в малката къща в Туховица. Там трябва да се сглобяват бъдещите автомобили.

Снимки: Alieno

Тагове: alieno arcanum
0 от 500
  • #16
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Rosalyn ( преди 2 седмици )
    How Only Fans Pornstars Was The Most Talked About Trend Of 2023 only fans pornstars (Web018.dmonster.Kr)
  • #15
    0 rate up comment 0 rate down comment
    emigrant ( преди 3 години )
    За глупаците в сайта дето бързат да плюят и да пророкуват,да поогледат повече информация за да видят,че момчетата са купили 4 робота Кука,каквито използва Мерцедес.БМВ,Фолксваген,на стойност 4 милиона евро?!Така,че не вярвам някой да е такъв особняк,че да си купува роботчета за подобни суми!Отделно са закупили за подобни суми високо температурна пещ с размери 10,на4 на4 метра за направата на купетата от кевлар.Така,че се смее най добре този,който се смее последен!
  • #14
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Нигерийска Принцеса ( преди 5 години )
    Аз пък имам наследство от милиард, но е заключено. Ако ми помогнете със сума от 100 хилки за отключване на наследството, ще ви върна 10 милиона, та да си купите такава кола с тях.
  • #13
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Who Cares ( преди 5 години )
    Tova vic li e ili samo piramida?!
  • #12
    9 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Като гледам снимката на колата - така наречения дизайнер има сериозни проблеми с перспективата. А Киров младши няма да го коментирам. Ще олекне някой лев в посока тарикатчето Ахмед. Не знам как е успял да го излъже, но е много вероятно Иван да е много тъпо и самоуверено парче и затова сам да се е набутал в капана.
  • #11
    15 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Накратко: Събрали са се тези трима хубостника: "дизайнер", обявяващ снимките на прототип на Ламбо за свое творение, Ахмед, Мюмюн или както там се казва - интересен *** - в интернет има доста забавни информации за него. Лъжец с размах, неуспял да докара нито един от 'мащабните' си проекти до прототип, камо ли до край. И за капак - нечий син, свикнал да харчи нашироко и да приказва на голямо... Убавци.
  • #10
    14 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    иванчо е ни повече, ни по-малко мамино синче, кво е печелил с парите на тати е все тая.
  • #9
    8 rate up comment 1 rate down comment
    JEEP ( преди 5 години )
    Ахмед Керчев или Мехмед Пирчев, или е все едно?
  • #8
    4 rate up comment 15 rate down comment
    TSLA ( преди 5 години )
    Така говореха и в Хърватска за Mate Rimac, докато цепеше М6-ците с електрическото BMW E30 под псевдонима Crodriver, след което той произведе и пусна в продажба хиперкарът Rimac Concept One.За малките тука разказвам, че Иван Киров не е случаен човек и бивш многократен шампион на България по драг рейсинг в луксозния клас.
  • #7
    23 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Така, да обобщим. Някой си Ахмед без една стотинка и опит в сферата, базиран в някакво село ще създаде кола с показатели в пъти по-високи от всичко създавано до сега, дори като концепция и то само за 18 месеца и тествана от човек без никакъв опит като пилот ?Ясно, запазете ми бройка, това не е за изпускане.